ΑρχικήinetΕυρωπαϊκή Ένωση: Κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ για ευφυή συστήματα μεταφορών

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ για ευφυή συστήματα μεταφορών

συστήματα μεταφορών

Με κεφάλαια άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύει η Ευρωπαϊκή Ένωση την εγκατάσταση και χρήση ευφυών συστημάτων μεταφορών σε ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους, για τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας χρήσης τους. Στα έργα συμπεριλαμβάνεται ο οδικός άξονας που συνδέει τη Γερμανία με την Ελλάδα.

Η δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της Ε.Ε., αφορά σε διάφορες υπηρεσίες ευφυών συστημάτων μεταφορών, όπως «έξυπνη» στάθμευση βαρέων οχημάτων, παροχή πληροφοριών σχετικά με το χρόνο διαδρομής και την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την κυκλοφορία σε όλους τους χρήστες, ενώ θα διασφαλίζεται η διασύνδεση της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Τα εν λόγω συστήματα θα αναπτυχθούν βάσει πέντε έργων, καθένα από τα οποία θα επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της Ευρώπης. Αυτό, που αφορά την Ελλάδα, είναι το έργο Crocodile, το οποίο καλύπτει τρεις κύριους οδικούς άξονες: Αυτόν Βαλτικής – Αδριατικής, που συνδέει τη Γερμανία με την Ιταλία και τη Σλοβενία, τον Ρήνου – Δούναβη, ο οποίος συνδέει τη Γερμανία με τη Βουλγαρία και τον αυτόν της Ανατολικής Μεσογείου, που συνδέει τη Γερμανία με την Ελλάδα.

Τα έργα στο σύνολο τους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2015.

Πηγή: sepe.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS