ΑρχικήsecurityHacked τα συστήματα σήμανσης στο L.A

Hacked τα συστήματα σήμανσης στο L.A

συστήματα

Η χαμηλή ασφάλεια που υπάρχει στα συστήματα των ηλεκτρονικών οδικών σημάτων δεν είναι κάτι νέο, ούτε νέο είναι και το γεγονός ότι γίνονται hacked κάθε λίγο και λιγάκι ώστε να εμφανίσουν κάθε είδους μηνυμάτων. Τα περισσότερα από αυτά, έχουν σκοπό απλώς να διασκεδάσουν τους οδηγούς.

Μια πινακίδα στο Λος Άντζελες, κοντά στο Bunker Hill, έγινε hacked πριν από λίγες ημέρες και το μήνυμα που εμφάνιζε μπορεί μεν να είχε άσχημη γλώσσα αλλά ήταν καλοπροαίρετο.

“Read a Fucking Book”, εμφανιζόταν στη μεγάλη πινακίδα στο δρόμο, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε αμέσως στα social media.

Είναι μια πολύ καλή συμβουλή λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο έχει απορροφήσει αρκετό κόσμο σε επικοινωνία τύπου emoji. Ορισμένα από τα περισσότερο αστεία μηνύματα από hackers των οδικών συστημάτων σήμανσης, προειδοποιούν τους οδηγούς για ζόμπι μπροστά ή ακόμη και για να ενημερώσουν τον γνωστό ήρωα Mario ότι η πριγκίπισσα, είναι σε άλλο κάστρο.

Ωστόσο, όμως όσο και διασκεδαστικό μπορεί να το βρίσκουμε, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πίσω από όλα αυτά. Τα μηνύματα των πινακίδων προορίζονται να δώσουν ορισμένες προειδοποιήσεις στους οδηγούς. Ως εκ τούτου, η αλλαγή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα.

Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι κάποια άτομα έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες διαχείρισης των συστημάτων αυτών, είναι αρκετά ανησυχητικό. Ένα απλό παράδειγμα του τι μπορεί να προκαλέσουν είναι το γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα σε απομονωμένους δρόμους με σκοπό τη ληστεία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS