Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Blackphone: app store αφοσιωμένο στην ασφάλεια & την ιδιωτικότητα

BlackphoneΗ Blackphone κυκλοφόρησε μια σημαντική ενημέρωση για το PrivatOS και υποσχέθηκε τη δημιουργία ενός νέου app store αφιερωμένο στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών.

Η εταιρεία κατασκευής κινητών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα Android, το PrivatOS, δέχεται τη μεγαλύτερη ενημέρωση από τότε που κυκλοφόρησε. Το PrivatOS 1.1 θα περιλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάστηκε Spaces, το οποίο μοιάζει με το Samsung Knox και προσφέρει τη δημιουργία ξεχωριστών ανεξάρτητων «χώρων» για τις εφαρμογές, τα δεδομένα και τους λογαριασμούς χρήστη σε μία συσκευή.

Το Spaces είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Blackphone και της Graphite Software. Ενώ η λειτουργία “Silent Space” υπάρχει προεπιλεγμένη στις Blackphone συσκευές και περιλαμβάνει το Silent Suite για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία, το Spaces μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το διαχωρισμό εργασίας και παιχνιδιών, καθώς μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει ειδικούς χώρους για τους γονείς και τα παιδιά ή να δημιουργήσει χώρους στο τηλεφωνό του σχετικoύς με οποιοδήποτε θέμα – όπως ταξίδια ή χαλάρωση.

Μιλώντας στο The Inquirer, o Διευθύνων Σύμβουλος της Blackphone, Toby Weir-Jones δήλωσε ότι ελπίζει πως το app store θα ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να συνεισφέρουν νέες λύσεις.

«Δεν επιθυμούμε να είμαστε ένα αναξιόπιστο, third-party app store – υπάρχουν πολλά από αυτά ήδη», δήλωσε ο Weir-Jones. «Επιθυμούμε να παρέχουμε μια επιλεκτική και επιμελημένη συλλογή εφαρμογών με επίκεντρο την ιδιωτικότητα του χρήστη που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη διαχείριση κωδικών και εφαρμογές κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εφαρμογές που χειρίζονται τα στοιχεία των χρηστών κατάλληλα».

Στην αρχή, το app store θα προσφέρει μόνο δωρεάν εφαρμογές, αλλά οι εφαρμογές επί πληρωμή – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με in-app αγορές – θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης από την Blackphone, η οποία θα ελέγχει τα δικαιώματα μιας εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτεί πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα ενός τηλεφώνου, μπορεί να μην κριθεί κατάλληλη για την εισαγωγή της στο Blackphone.

Το app store της Blackphone θα είναι διαθέσιμο για τους υπάρχοντες χρήστες του Blackphone μέχρι τον Ιανουάριο 2015, πριν ανοίξει τις πόρτες του για τους χρήστες άλλων συσκευών Android.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *