ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν απόρρητα έγγραφα στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ουκρανίας

Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ουκρανίας

Οι Ουκρανοί χάκερ Cyber Berkut ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα Αμερικανού Αξιωματούχου από το περιβάλλον του  Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, στις 20 – 21 Νοεμβρίου.
«Εμείς, οι CyberBerkut, έχουμε ήδη προειδοποιήσει εναντίον της απαραδέκτου παρέμβασης της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Επιπλέον, επανειλημμένα τονίσαμε την απόρριψη της αντεθνικής πολιτικής του Κιέβου, η οποία έθεσε την Ουκρανία σε αμερικανική εξάρτηση» .

μέλη της αντιπροσωπείας του Αντιπροέδρου Μπάιντεν των οποιών υπεκλάπησαν τα αρχεία/φωτο cyberberkut

«Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Joseph Biden στο Κίεβο στις 20 και 21 Νοεμβρίου κατορθώσαμε να  αποκτήσουμε πρόσβαση σε εμπιστευτικά αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχαν αποθηκευτεί στην κινητή συσκευή μέλους της αμερικανικής  αντιπροσωπείας» .(itar/tass 25/11)

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε στους πολίτες της Ουκρανίας, το πραγματικό εκτόπισμα και την κατεύθυνση της αμερικανικής βοήθειας στην «διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης, όπως αποδεικνύουν τα εσωτερικά έγγραφα».

Μετά από εξέταση μέρους των  αρχείων έχουμε  την εντύπωση ότι ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον  κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο όγκος της αμερικανικής οικονομικής συνδρομής εκπλήσσει . Δείχνει επίσης στον ύψιστο βαθμό το επίπεδο της υποβάθμισης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Χιλιάδες δολάρια πηγαίνουν σε προσωπικούς λογαριασμούς του στρατιωτικού προσωπικού και χρησιμοποιούνται από ορισμένους υπαλλήλους για τις προσωπικές τους ανάγκες.

απόρρητα έγγραφα
Η Ναυτική Διοίκηση ικετεύει τα ξένα αφεντικά να χρηματοδοτήσουν τους Ουκρανούς αξιωματικούς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες καθοδηγούνται από το Πεντάγωνο στο έδαφος της Ουκρανίας. Και τι γίνεται με την εθνική μας υπερηφάνεια;Εκτός αυτού, προς τι το έμβασμα περισσότερων από μισό εκατομμύριο UAH σε ένα λογαριασμό  του LCDR Denis Stupak;

Εδώ είναι ένα άλλο έγγραφο που αφορά στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή τη φορά η Σχολή Ευελπίδων  Hetman Petro Sagaydachnyi εκλιπαρεί να καλύψουν τις δαπάνες άσκησης για τα γεύματα και άλλα παρεμφερή για τους έντεκα αξιωματικούς και έναν πολίτη. Ζητούν 52.600 UAH.Γιατί η εκχώρηση επιδόματος των αξιωματικών του Ναυτικού ανέρχεται στις 1310 UAH ημερησίως  και το αντίστοιχο επίδομα των αξιωματικών του Πεζικού στις  500 UAH ανά ημέρα;

απόρρητα έγγραφα 1

απόρρητα έγγραφα 2

Αυτό το έγγραφο περιέχει τις υπογραφές του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Κέρι. Οι ΗΠΑ θα παρέχουν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις  ραντάρ αντι-πυροβολικά. Είναι αυτό στο οποίο αναφέρθηκε με υπερηφάνεια ο κ Poroshenko .  Τρία ραντάρ, συνολικής αξίας  353 904 δολλαρίων Από τα αυτά έγγραφα  καταλαβαίνουμε ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

απόρρητα έγγραφα 3Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία μόνο  μη θανατηφόρα εμπορεύματα. Αλλά για κάποιους λόγους στα μέλη της αντιπροσωπείας του Τζόζεφ Μπάιντεν  το έγγραφο είχε παραδοθεί με την ένδειξη «για το Κογκρέσο, τελικό». Μετά την ανάγνωσή του  γίνεται σαφές ότι η χούντα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ και να τηρήσει την εκεχειρία. Είναι έτοιμοι για νέους  σκοτωμούς:400 τουφέκια για τους sniper , 2000 τουφέκια για επίθεση, 720  εκτοξευτές χειροβομβίδων, 200 εκτοξευτές με περισσότερους από 70 000 όλμους, 150 εκτοξευτές πυραύλων γης/αέρα, 420 αντιαρματικούς πυραύλους και ούτω καθεξής. Αυτό είναι το σχέδιο του Ποροσένκο για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στη Νοτιοανατολική Ουκρανία.

απόρρητα έγγραφα 4

απόρρητα έγγραφα 5α

απόρρητα έγγραφα 5

Το ποσό των εξόδων είναι φοβερό. Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια χορηγούνται για το άνοιγμα των «γλωσσικών εργαστηρίων» και την αγορά βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού. Αναμφίβολα, αυτό είναι απαραίτητο για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν αγγλικά για να κατανοούν άμεσα τις διαταγές της Ουάσιγκτον.
Για κάποιο λόγο, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις Ναυτικές Δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι σαφές ότι λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου  Ουκρανικού Ναυτικού, τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Κιέβου περιλαμβάνουν ανατρεπτικές δραστηριότητες, όχι μόνο στη Νότιο-Ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην Κριμαία. Δεν υπάρχει  άλλη εξήγηση. Διαφορετικά, για ποιο λόγο η Ουκρανία χρειάζεται 150 δύτες μάχης; (cyberberkut.org)

6-4
μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη βραδυνή τους εξοδο cyberberkut

Υπάρχουν γύρω στις 12 σελίδες στα ουκρανικά που πιστοποιούν ότι ο ουκρανικός στρατός γίνεται κλάδος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: olympia.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS