ΑρχικήsecurityΗ UNICEF βράβευσε τον Μανώλη Σφακιανάκη

Η UNICEF βράβευσε τον Μανώλη Σφακιανάκη

unicef

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, τιμήθηκε σήμερα από τη UNICEF, με το βραβείο UNICEF 2014, για την προσφορά του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

Η βράβευση έγινε σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989.

Το Ειδικό Βραβείο «Νίκος Αναλυτής», δόθηκε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, για το έργο τους με θέμα «We have a dream» – πώς ονειρευόμαστε τον κόσμο των παιδιών.

Με την ευκαιρία αυτή, η UNICEF παρουσίασε την έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο – Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί».

[wdca_ad id=”78638″ ]

Από την υιοθέτηση της Σύμβασης έως σήμερα, έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος και σημαντικές βελτιώσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής των παιδιών. Στα μεγαλύτερα επιτεύγματα περιλαμβάνονται:

· Η μείωση στο μισό του αριθμού των παιδιών κάτω των 5 ετών που πεθαίνουν κάθε χρόνο, από σχεδόν 12 σε 6 εκατομμύρια.
· Η μείωση κατά περισσότερο από το μισό, του αριθμού των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, από 47% σε 18%.
· Η αύξηση της εγγραφής στην προσχολική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο κατά περισσότερο από 30%.
· Η μείωση του αριθμού των παιδιών ηλικίας 5-17 που εμπλέκονται στην παιδική εργασία σχεδόν κατά ένα τρίτο.
· Η παροχή πρόσβασης σε εγκαταστάσεις υγιεινής σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Όμως, αν και έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι κατά τα τελευταία 25 χρόνια, εκατομμύρια παιδιά στερούνται βασικά τους δικαιώματα:

· Υπάρχουν 58 εκατομμύρια παιδιά πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
· Το ένα τέταρτο των παιδιών παγκοσμίως είναι καχεκτικά εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού -που θα μπορούσε εύκολα να προληφθεί- κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής τους.
· Σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι -ή ο 1 στους 3 σε παγκόσμιο επίπεδο- εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής.

Τα πιο περιθωριοποιημένα παιδιά – τα παιδιά που γεννήθηκαν σε φτωχές οικογένειες, τα παιδιά μειονοτήτων, τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες – είναι εκείνα που τις περισσότερες φορές δεν έχουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες και την προστασία που χρειάζονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Η έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο – Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί» απευθύνει έκκληση στα κράτη, τους επαγγελματίες της ανάπτυξης, τις επιχειρήσεις, τους ακτιβιστές και τις κοινότητες, να εργαστούν μαζί για να προαγάγουν νέες ιδέες για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και να βρουν νέους τρόπους για την αναβάθμιση των καλύτερων και πλέον ελπιδοφόρων τοπικών καινοτομιών.

Πηγή: newsit.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS