ΑρχικήinetTo KickassTorrent πηγαίνει στη Σομαλία

To KickassTorrent πηγαίνει στη Σομαλία

KickassTorrents

Μετά από τις πολλές μετακινήσεις του The Pirate Bay, ανά τον κόσμο τη περασμένη χρονιά, ένα άλλο μεγάλο website του είδους φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τακτική και αυτό είναι το KickassTorrent, το μεγαλύτερο torrent site αύτη τη στιγμή στο κόσμο, που άλλαξε domain και πήγε στη Σομαλία.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, η κίνηση αυτή βρίσκεται μέσα στο ετήσιο πλάνο λειτουργίας του site. Έτσι από εδώ και πέρα αντί να υπάρχει η κατάληξη .to που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, θα υπάρχει το KickassTorrent.so. Η κίνηση αυτή τακτικής που έχει το site, είναι για να αμυνθεί όσο μπορεί ενάντια στα μέτρα κατά της πειρατείας, αν και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του, γνωρίζουν ότι αυτό είναι κάτι προσωρινό.

Τα εκατομμύρια των χρηστών του, που είχαν συνηθίσει να μπαίνουν απευθείας από το URL του browser τους, αντί να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης, θα πρέπει τώρα να ενημερωθούν για την νέα κατάληξη. Όπως δηλώνει το KickassTorrents, όμως γίνεται κατευθείαν redirect από το παλιό στο νέο domain.

Εξαιτίας των προβλημάτων που είχε στο παρελθόν το KickassTorrent με τη νομοθεσία, αρκετοί είναι οι χρήστες που θεώρησαν ότι η κίνηση αυτή αλλαγής domain, οφείλεται σε νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει το site. Με νέα ανακοίνωση του όμως στο σχετικό blog, το KickassTorrents, ενημερώνει ότι πρόκειται απλά για μια κίνηση τακτικής μέσα στο ετήσιο πλάνο και τίποτα δε πρόκειται να αλλάξει στο τρόπο λειτουργίας.

Συμφέρει το KickassTorrent η μετακίνηση

Το site επωφελείται σημαντικά αυτής της αλλαγής, αφού θα γίνει προσβάσιμο σε αρκετές χώρες μέχρι να τεθούν νέοι περιορισμοί. Βέβαια μπορεί να μη διαρκέσει αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού οι ομάδες κατά της πειρατείας είναι συνύθως αρκετά γρήγορα και αποτελεσματικά στις ενέργειες που κάνουν ώστε να βάλουν ένα site, τέτοιου είδους στη λίστα αποκλεισμού.

Τα περίπου 1,6 εκατομμύρια link που έχουν αποκλειστεί από τη Google , θα γίνουν πάλι ενεργά και τα φαίνονται στη μηχανή αναζήτησης , με αποτέλεσμα να ανέβει το KickassTorrent, στα πρώτα αποτελέσματα στο search. Έτσι θα παρακαμφθεί για κάποιο διάστημα ο αλγόριθμος κατά της πειρατείας που έχει στήσει η Google και βασίζεται στις αναφορές DMCA, που λαμβάνει, στέλνοντας site τέτοιου είδους στις τελευταίες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης .

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS