ΑρχικήsecurityΠροσωπικές πληροφορίες περισσότερων από 70.000 ατόμων δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από εισπρακτικές εταιρείες

Προσωπικές πληροφορίες περισσότερων από 70.000 ατόμων δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από εισπρακτικές εταιρείες

debt collectors

Δύο εισπρακτικές εταιρείες δημοσίευσαν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες για πάνω από 70.000 καταναλωτές σε μια ιστοσελίδα, χωρίς να αποκρύψουν τα ευαίσθητα στοιχεία.

Τα αρχεία ήταν υπολογιστικά φύλλα του Excel και περιείχαν λεπτομέρειες των καταναλωτών, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία επικοινωνίας, ονόματα των εργοδοτών καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα χρέη των καταναλωτών.

Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν θα πρέπει να δημοσιοποιείται διότι κακόβουλοι «ενδιαφερόμενοι» θα μπορούσαν να επωφεληθούν και να βλάψουν με διάφορους τρόπους τα θύματα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) Αμερικής παρενέβη και έκανε καταγγελία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής από τους δύο μεσίτες χρέους, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα αποτρέψει μελλοντικές διαρροές πληροφοριών σχετικά με τους καταναλωτές.

“Μεσίτες χρέους και εισπρακτικές που διαχειρίζονται ανεύθυνα τα ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία των ανθρώπων προκαλούν τεράστια ζημιά,» δήλωσε η Jessica Rich, διευθύντρια του Γραφείου Προστασίας του Καταναλωτή της FTC.

Εκτός από τον προφανή κίνδυνο της κλοπής ταυτότητας, οι καταναλωτές των οποίων τα προσωπικά δεδομένα έχουν εκτεθεί στο κοινό μπορεί επίσης να πέσουν θύματα είσπραξης οφειλών, μια απάτη όπου οι απατεώνες εισέπραξαν τα χρέη.

Σύμφωνα με την FTC, τα δεδομένα έχουν γίνει download περισσότερες από 500 φορές από τις ιστοσελίδες στις οποίες αναρτήθηκαν.

Οι δύο εταιρείες είσπραξης χρεών, Α Cornerstone and Company, LLC, of Riverside, California and Bayview Solutions, LLC, of St. Petersburg, Florida, έχουν επίσης διαταχεί να εκδώσουν γνωστοποίηση των κοινοποιήσεων σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν τα απαραίτηταμέτρα προστασίας και να αναφέρουν άμεσα στις αρχές οποιαδήποτε απόπειρας απάτης εναντίον τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS