ΑρχικήsecurityΕφαρμογή στο Google Play διένειμε SMS trojan για περισσότερο από έναν χρόνο

Εφαρμογή στο Google Play διένειμε SMS trojan για περισσότερο από έναν χρόνο

Google-Patents-Way-to-Track-Down-Cloned-and-Pirated-Apps-in-the-Play-Store

Μια εφαρμογή πρόσφατα διαθέσιμη στο Google Play store που φαινόταν να είναι λήψη για wallpapers, βίντεο και μουσική, στην πραγματικότητα ήταν εφαρμογή τύπου SMS trojan.

Το όνομα του πακέτου “com.FREE_APPS_435.android” εξαπάτησε τα θύματα ώστε να επιτρέψουν στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα μηνύματα κειμένου (SMS), σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της Malwarebytes. Εάν ένας χρήστης κλίκαρε μέσα από το app της αρχικής σελίδας του Google Play στην ιστοσελίδα του προγραμματιστή, θα έβλεπε μόνο δύο banners και συνδέσμους.

Τα banners διαφήμιζαν περιεχόμενο για download που οι χρήστες θα μπορούσαν να λάβουν, αν έστελναν ένα μήνυμα κειμένου σε έναν ειδικό αριθμό SMS. Αυτό το μήνυμα τελικά έκανε τον χρήστη συνδρομητή σε ένα καθημερινό feed που κοστίζει 37 σεντς ανά ημέρα.

Οι ερευνητές του Malwarebytes έχουν επισημάνει αυτό το trojan και παρόμοιες παραλλαγές του, ως Android/ Trojan.SMS.Agent.

Η εφαρμογή αυτή ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2013 και απομακρύνθηκε από το Google Play store στις 13 Νοεμβρίου, κατόπιν ειδοποίησης από τους ειδικούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS