ΑρχικήsecurityTrojans -SMS: Νο1 απειλή για Android

Trojans -SMS: Νο1 απειλή για Android

android_3

Σε μια κοινή προσπάθεια για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, μια μελέτη που διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα ενός έτους από την Kaspersky και την INTERPOL, αποκάλυψε ότι τα SMS Trojans είναι από τις πιο συχνές απειλές των Android.

Το λειτουργικό σύστημα Android χρησιμοποιείται στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα της αγοράς και γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περισσότερες επιθέσεις στοχεύουν τους χρήστες του. Σύμφωνα με την Kaspersky, οι επιθέσεις που στοχεύουν συσκευές Android αποτελούν το 98% του συνόλου των επιθέσεων. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν στο διάστημα, από 1 Αυγ. 2013 μέχρι 31 Ιουλίου 2014, μέσω του antivirus software που είναι εγκατεστημένο στις συσκευές των πελατών.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες έλαβαν malware μέσα σε ένα χρόνο

Πληροφορίες που προέρχονται από το σύστημα της Kaspersky έδειξαν ότι η πιο διαδεδομένη μορφή της επίθεσης είναι τα SMS Trojans, αντιπροσωπεύοντας το 57,08% του συνόλου των επιθέσεων. Τα SMS Trojans, είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων για να στέλνουν sms σε αριθμούς υψηλής χρέωσης. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι εγκληματίες του διαδικτύου χρησιμοποίησαν 62 τύπους Trojans σε 452 παραλλαγές. Η δημοτικότητα αυτού του είδους της απειλής σχετίζεται με συγκεκριμένες περιοχές όπου οι πληρωμές μέσω SMS είναι δημοφιλής. Οι περισσότερες επιθέσεις καταγράφηκαν στη Ρωσία, αλλά πολλά περιστατικά καταγράφηκαν επίσης σε χώρες όπως το Καζακστάν, η Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ινδία, η Γαλλία κ.α.

Mεγάλη αύξηση στα banking Trojans

Μεγάλη αύξηση σημειώνεται στις επιθέσεις με banking Trojans που στοχεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Κατά την περίοδο της ανάλυσης καταγράφηκαν 67,500 επιθέσεις σε 37.700 χρήστες. Τoν Aύγουστο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 423 επιθέσεις ενώ τον Ιούλιο του 2014, 5.967 – δηλαδή έως και 14 φορές περισσότερες επιθέσεις σε διάστημα ενός έτους. Το συμπέρασμα της έκθεσης των Ιnterpol και Κaspersky είναι ότι η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο με στόχο κινητές συσκευές άρχισε να αυξάνεται το τελευταίο έτος και επηρεάζει τους χρήστες σε όλη την υδρόγειο. Οι εγκληματίες δεν περιορίζονται από τα σύνορα της χώρας τους και εξαπολύουν επιθέσεις σε οποιαδήποτε περιοχή της γης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS