ΑρχικήsecurityΗ νέα έκδοση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET 5.1) της Microsoft...

Η νέα έκδοση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET 5.1) της Microsoft βελτιώνει τη συμβατότητα εφαρμογών

emet

Στην τελευταία αναβάθμιση του Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET 5.1) από τη Microsoft επιλύθηκαν διάφορα προβλήματα συμβατότητας μεταξύ του Export Address Table Filtering (EAF +) και κάποιων προγραμμάτων.

Το EMET είναι ένα δωρεάν εργαλείο ασφαλείας που χρησιμοποιείται ευρέως σε εταιρικό περιβάλλον για την άμυνα ενάντια σε κοινές και γνωστές επιθέσεις. Αυτό το επιτυγχάνεται μέσω διαφόρων μηχανισμών, όπως το EAF +, που προστέθηκε τον Ιούλιο, στην έκδοση 5.0 του εργαλείου.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα δεν θα πρέπει πλέον να δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας μεταξύ του EAF και του Internet Explorer, στον Adobe Reader, στο Adobe Flash, καθώς και στον Mozilla Firefox.

Η Microsoft επίσης επιδιόρθωσε τα προβλήματα που προκαλούνται από την αλληλεπίδραση με τα Developer Tools του Ιnternet Explorer και τη λειτουργία Manage Add-ons στον web browser.

Στη νέα έκδοση επίσης προστέθηκε και το Local Telemetry, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει την αποθήκευση των memory dumps τοπικά κατά την υλοποίηση ενός mitigation.

Η σημασία αυτής της επιλογής έγκειται στο γεγονός ότι τα memory dumps μπορούν να αναλυθούν σε μεταγενέστερο χρόνο και να βοηθήσουν τον διαχειριστή να προσδιορίσει την αιτία που προκάλεσε το mitigation response από το EMET.

Η αναβάθμιση στην έκδοση 5.1 του EMET συνιστάται ειδικά για τους πελάτες που έχουν εγκαταστήσει την προηγούμενη έκδοση και τρέχει με τον Internet Explorer 11 σε Windows 7 ή 8.1, καθώς τα προβλήματα συμβατότητας αποκαλύφθηκαν με τις ενημερώσεις ασφαλείας του IE τον Νοέμβριο.

Αν και το EMET δεν αποτελεί πανάκεια καθώς ειδικοί ασφαλείας διαπίστωσαν ότι το εργαλείο μπορεί να παρακαμφθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS