ΑρχικήsecurityΗ Orange Ρουμανίας πληρώνει πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς Ασφάλειας...

Η Orange Ρουμανίας πληρώνει πρόστιμο για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς Ασφάλειας Δεδομένων

Orange

 

Πρόστιμο επιβλήθηκε στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία Orange καθώς δεν διασφάλισε τις εμπιστευτικές πληροφορίες των πελατών της.

Το ζήτημα ανακαλύφθηκε από έναν πελάτη ο οποίος έδωσε το τηλέφωνό του για επισκευή και παρέλαβε μια προσωρινή συσκευή για να τη χρησιμοποιήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση στη δική του συσκευή.

Ο πελάτης παρατηρήσε ότι η προσωρινή συσκευή περιείχε προσωπικές πληροφορίες των προηγούμενων χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων log-in για online υπηρεσίες, λεπτομέρειες σχετικά με τα υπόλοιπα των τραπεζικών τους λογαριασμών, μηνύματα κειμένου και κατάλογο των επαφών τους.

Ο πελάτης ενημέρωσε την Orange για τα στοιχεία που υπήρχαν στη συσκευή, αλλά ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η καταγγελία του δεν ελήφθη υπόψη από την εταιρεία.

Η Εθνική Εποπτική Αρχή για την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ANSPDCP) στη Ρουμανία διερεύνησε το περιστατικό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Orange δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες για τη διασφάλιση των εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε το πρόστιμο των 10.000 RON / € 2.255 / $ 2.800, με δεδομένο ότι η προσωρινή τηλεφωνική συσκευή που παρέχεται από το τμήμα επισκευών, ανήκει στην Orange.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS