ΑρχικήinetPorsche, Mercedes, Audi: Οι Γερμανοί κοντράρουν το Αμερικάνικο Tesla Model S

Porsche, Mercedes, Audi: Οι Γερμανοί κοντράρουν το Αμερικάνικο Tesla Model S

tesla-motors2

Σύμφωνα με συνεντεύξεις στο Γερμανικό Manager Magazine, πηγές από τη Porsche, τη Mercedes και την Audi, αναφέρουν ότι και οι τρείς εταιρείες ετοιμάζονται να απαντήσουν στην Καλιφορνέζικη Tesla, για το τελευταίο δημιούργημα της, το Tesla Model S.

O Matthias Müller, πρόεδρος της Porsche, αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα της Porsche (Modularer Standardantrieb-Baukasten) και έχει αρκετές ομοιότητες με τη Panamera, που παρουσιάστηκε και σε υβριδική έκδοση. Το Autocar UK, προσθέτει ότι η Porsche, στοχεύει σε μικρότερο βάρος από τα 2.107Kg του Tesla και σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα με ιπποδύναμη που θα μπορεί να το “κοντράρει”.

Όλα αυτά βέβαια δεν αναμένονται πριν το 2018, από το Γερμανικό κολοσσό.

Από τη μεριά της Mercedes, πηγές λένε ότι υπάρχει ήδη ένα σεντάν στα σχέδια, αλλά επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να το τελειοποιήσουν, δε πρόκειται να είναι έτοιμο πριν από το 2021. Η μπαταρία που έχει η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει μέσα στο αυτοκίνητο, οπότε βρίσκονται στο στάδιο του επανασχεδιασμού.

Η Audi τέλος είναι πιο κοντά στο να προσελκύσει τους αγοραστές του Tesla, μιας και η πρόσφατη ανακοίνωση της για το Audi Q8 e-tron, αναφέρει το λανσάρισμα του το 2017. H Audi βέβαια δεν έχει σαν στόχο να κοντραριστεί με το Model S, αλλά με το Model X της Tesla, το SUV που η Αμερικανική εταιρεία, θα λανσάρει στην αγορά το Μάρτιο του 2015. Η Porsche μάλιστα, ίσως συνεργαστεί με την Audi για την κατασκευή της μπαταρίας του αυτοκινήτου, με την τελευταία να βρίσκεται στο τελικό στάδιο του R8 e-tron.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι το 2013, η Tesla ξεπέρασε σε πωλήσεις και τις τρείς Γερμανικές εταιρείες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS