ΑρχικήinetΗλιακό αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει όλη την οικογένεια

Ηλιακό αυτοκίνητο μπορεί να μεταφέρει όλη την οικογένεια

stella-carΔεν φαντάζεστε πράγματα, αν έχετε εντοπίσει πρόσφατα ένα περίεργο σχήμα με ηλιακούς συλλέκτες στην Καλιφόρνια.

Ήταν πιθανώς το Stella – ένα οικογενειακού μεγέθους ηλιακό αυτοκίνητο – το οποίο τελείωσε το πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου. Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο που μπορεί να μεταφέρει άνετα τέσσερα άτομα – περισσότερο από κάθε άλλο ηλιακό αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον Tom Selten, διευθυντή της ομάδας από την Ολλανδία, η οποία σχεδίασε το αυτοκίνητο.

stella-bus-640x426

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για τις παραδοσιακές οδούς και μπορεί να λειτουργήσει με ένα ενιαίο ηλεκτρικό φορτίο για μέχρι 500 μίλια. Το πρώτο του οδικό ταξίδι ήταν στην Αυστραλία, το μέρος όπου τα ηλιακά αυτοκίνητα εμφανίστηκαν στο World Solar Challenge. Το Stella κέρδισε τον “Cruiser Class” διαγωνισμό για πρακτικά αυτοκίνητα, μεταξύ άλλων, το περασμένο έτος.

Θα μπορούσε να είναι στενό για ένα μέσο άτομο, για να χωρέσει στο εσωτερικό, καθώς το αυτοκίνητο είναι μόνο περίπου 4 πόδια ψηλό, όπως επεσήμανε το Auto World News.

Αλλά το Stella είναι μια ακόμη ματιά στο πώς η ενέργεια του ήλιου μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια για να τροφοδοτήσουμε τα αυτοκίνητα βρίσκεται ήδη στο μυαλό των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Η Ford, για παράδειγμα, έχει ένα αυτοκίνητο σε επεξεργασία, που μπορεί να ταξιδέψει περίπου 21 μίλια στο φως του ήλιου και μόνο.

Το αυτοκίνητο έφερε εις πέρας ένα οδικό ταξίδι την περασμένη εβδομάδα στο Highway 1 από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο (περίπου 385 μίλια), μια διαδρομή με τη μεγαλύτερη κίνηση και λοφώδες περιβάλλον. Το Stella έφτασε στο Ντιτρόιτ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τώρα επιστρέφει πίσω στην Ολλανδία.

http://youtu.be/1vTKnwsYPxA

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS