ΑρχικήinetΚερδίζει έδαφος το online κλείσιμο ιατρικών ραντεβού

Κερδίζει έδαφος το online κλείσιμο ιατρικών ραντεβού

doctor-appointment-thumb-large

Στατιστικά στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις χιλιάδων ασθενών συγκέντρωσε το doctoranytime.gr, η υπηρεσία που προσφέρει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε χρήστη να κανονίσει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα της χώρας μας. Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν με αφορμή τα 2 χρόνια λειτουργίας του doctoranytime.gr και προέρχονται από ένα στατιστικό δείγμα 2.500 γιατρών, 50 διαγνωστικών κέντρων και 17.000 ραντεβού σε ιδιωτικά ιατρεία.

Από αυτά, φαίνεται ότι οι Έλληνες είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, με δεδομένο ότι τα ραντεβού μέσω διαδικτύου σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα υπερίσχυσαν σημαντικά έναντι του τηλεφωνικού ραντεβού (ποσοστό 79% και 21% αντιστοίχως).

Επιπλέον, η ιδιωτική ασφάλιση έρχεται πρώτη σε σχέση με τον ΕΟΠΠΥ (ποσοστά 52,12%  και 47,87% αντίστοιχα), ενώ οι αναλύσεις αίματος και οι αξονικές τομογραφίες είναι οι πιο συχνές διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούν οι Έλληνες σε 50 διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο μέσος όρος αξιολόγησης των γιατρών από τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το doctoranytime είναι 4.5/5, με τις ιατρικές ειδικότητες που έχουν λάβει τις περισσότερες αξιολογήσεις από ασθενείς να είναι οι γυναικολόγοι- μαιευτήρες, οι δερματολόγοι και οι παθολόγοι. Τέλος, ο μέσος όρος κόστους επίσκεψης σε παθολόγο και ΩΡΛ μέσω του doctoranytime κυμαίνεται σε 23 ευρώ και 37 ευρώ αντίστοιχα, με το αντίστοιχο κόστος στην Αγγλία να αγγίζει τα 65 και 120 ευρώ αντίστοιχα.

Το doctoranytime ιδρύθηκε το 2012, δημιουργώντας μια καινοτόμο υπηρεσία στον χώρο της υγείας με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς αλλά και τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα που φιλοξενεί στην πλατφόρμα του. Μέσω του doctoranytime.gr, οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα και γρήγορα να κλείσει ραντεβού ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά με γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να δει τις διαθέσιμες ώρες ραντεβού κάθε γιατρού, βιογραφικό-εμπειρία καθώς και την αντίστοιχη βαθμολογία και αξιολόγηση από αντίστοιχους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί τους γιατρούς.

Το doctoranytime ήδη αριθμεί 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 2.500 γιατρούς και 50 διαγνωστικά κέντρα, ενώ έχει  διακριθεί στα e-volution awards 2013 με έπαινο στην κατηγορία των marketplaces, αλλά και στον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας “i-bank καινοτομία και τεχνολογία”.

Σε μηνιαία βάση, η πλατφόρμα «τρέχει» σημαντικές καμπάνιες με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου τρέχει η καμπάνια “back to school”, για την χορήγηση βεβαιώσεων άθλησης για παιδιά και ενήλικες σε πολύ συμφέρουσες οικονομικά τιμές, συνοδευόμενες από ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων (10- 20 ευρώ), ενώ υπάρχει μόνιμα η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού με γιατρούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έναντι του ποσού των 20-25 ευρώ.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS