ΑρχικήinetΕξάχρονα κάνουν σκόνη τους 40ρηδες στην τεχνολογία

Εξάχρονα κάνουν σκόνη τους 40ρηδες στην τεχνολογία

tabletΜπορεί να μην έχουν ακούσει ποτέ το όνομα του Στηβ Τζομπς, ούτε να ξέρουν πως να δέσουν τα κορδόνια στα παπούτσια τους, όμως τα εξάχρονα γνωρίζουν περισσότερα για την τεχνολογίααπ΄ότι οι 40ρηδες. Αυτό δεν είναι θεωρητικό αλλά πραγματικό και… πιστοποιημένο.

Σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη στη δημοσιότητα στη Βρετανία η έλευση των ευρυζωνικών συνδέσεων το 2000, έχει δημιουργήσει τη γενιά της ψηφιακής εποχής. Οπως αναφέρει στην ετήσια μελέτη της η εταιρεία Ofcom τα παιδιά που είναι γεννημένα στη νέα χιλιετία, δεν γνώρισαν ποτέ το dial up Ιnternet, όμως μαθαίνουν από μωρά σχεδόν πως να λειτουργούν τα smartphones και τα tablets. «Αυτή είναι η γενιά που θα διαμορφώσει τη νέα εποχή τις τεχνολογίες» λέει η Τζέιν Ραμπλ Rumble της Ofcom. «Είναι παιδιά που μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή και που αναπτύσσουν ριζικά διαφορετικές συνήθειες επικοινωνίας από παλαιότερες γενιές, ακόμα και σε σύγκριση με την ηλικιακή ομάδα 16- 24».

Τα DQ test

Η Ofcom δημιούργησε ένα DQ test (τεστ ψηφιακής νοημοσύνης) στο οποίο συμμετείχαν 800 παιδιά και 2000 ενήλικες. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες από τα tablets και τα smartphones έως τη γνώση για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G και τις mobile apps.

Μεταξύ των εξάχρονων και των επτάχρονων που μεγάλωσαν με το YouTube, το Spotify music streaming and το iPlayer, ο μέσος όρος του DQ σκορ ήταν 98. Μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 45 έως 49 ετών ο μέσος όρος του σκορ ήταν 96. Η κατανόηση της ψηφιακής τεχνολογίας φτάνει στην κορύφωσή της στην ηλικιακή ομάδα 14 έως 15 ετών όπου ο μέσος όρος του σκορ στο τεστ είναι 113. Μετά όσο μεγαλώνει η ηλικιακή ομάδα αρχίζει η κάθοδος και η πτώση…

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS