ΑρχικήsecurityΈπαθλο 10.000 δολαρίων σε όποιον καταφέρει να χακάρει ένα Τesla Model S

Έπαθλο 10.000 δολαρίων σε όποιον καταφέρει να χακάρει ένα Τesla Model S

10-000-To-Hack-a-Tesla-Model-S

Οι διοργανωτές του συνεδρίου ασφάλειας Syscan, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα, προσφέρουν το βραβείο των 10.000 δολαρίων στον hacker που θα καταφέρει να παραβιάσει το σύστημα του αυτοκινήτου Tesla Model S.

Όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή για το συνέδριο, μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, οι όροι και οι κανονισμοί του οποίου θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με το Forbes, οι διοργανωτές αναζητούν συγκεκριμένους τύπους επιθέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω κάποιου υπολογιστή ή να κατευθύνουν το χρήστη σε ειδικά διαμοφωμένες ιστοσελίδες με malware, μέσω του web browser του αυτοκινήτου.

Ο λόγος που επιλέχθηκε ένα μοντέλο της Tesla, είναι το ότι η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα για την αποκάλυψη ευπαθειών, το οποίο έχει ήδη βοηθήσει στην εξάλειψη των πιο εμφανών κενών ασφάλειας. Η Tesla δεν σχετίζεται, ωστόσο, με οποιονδήποτε τρόπο με το διαγωνισμό.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών που θα εμφανιστούν στο συνέδριο, θα είναι και ο Pk001, ένας ερευνητής με σημαντική εμπειρία στην αντίστροφη μηχανική των ενσωματωμένων δικτύων και συστημάτων του αυτοκινήτου.

Η παρουσίαση του ερευνητή επικεντρώνεται στις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή μιας πιθανής παραβίασης, με την οικοδόμηση ενός συστήματος ασφάλειας για το δίκτυο του αυτοκινήτου που βασίζεται στο πρωτόκολλο Controller Area Network (CAN).

Το CAN είναι το πιο δημοφιλές πρωτόκολλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο αλλοίωσης των διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου από έναν επιτιθέμενο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS