ΑρχικήinetΤο Google Maps επιτρέπει πλέον την ακριβή μέτρηση αποστάσεων

Το Google Maps επιτρέπει πλέον την ακριβή μέτρηση αποστάσεων

g-maps-distances

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή αλλά σημαντική αναβάθμιση στο Google Maps, η οποία σας επιτρέπει να μετρήσετε την ακριβή απόσταση μεταξύ δύο ή περισσότερων σημείων στο χάρτη.

Ο γίγαντας του διαδικτύου ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο προς το παρόν περιορίζεται στην έκδοση desktop του Maps, σε μια ανακοίνωση στη σελίδα του Google+.

Προηγουμένως, το Google Maps εμφάνιζε αποστάσεις όταν αναζητούσαν οι χρήστες κατευθύνσεις, αλλά εμφάνιζε μόνο την απόσταση κατά μήκος της προγραμματισμένης διαδρομής, χωρίς την ακριβή απόσταση μεταξύ του σημείου έναρξης και τον τελικό προορισμό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε οδηγίες για ένα εστιατόριο που είναι ακριβώς 3 μίλια μακριά (αν σχεδιάσετε μια ευθεία γραμμή), αλλά η διαδρομή που η Google παρέχει οδηγίες οδήγησης, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι 3,5 μίλια.

Τώρα, οι χρήστες των Maps σε desktop μπορούν να μετρήσουν την ακριβή απόσταση μεταξύ δύο ή περισσότερων σημείων – ακόμη και αν δεν υπάρχει δρόμος, ή δυνατότητα βαδίσματος ή οδήγησης – χαρακτηριστικό που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον προγραμματισμό διαδρομών για τζόκινγκ και βόλτες με ποδήλατο σε έναν χάρτη.

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο εργαλείο μέτρησης απόστασης, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο στο χάρτη σας, και επιλέξτε “measure distance –μετρήστε την απόσταση”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα άλλο σημείο του χάρτη για να δημιουργήσετε μια διαδρομή, και θα δείτε την απόσταση μεταξύ των επιλεγμένων σημείων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολλαπλά σημεία για να μετρήσετε τις αποστάσεις μεταξύ πολλών διαφορετικών τόπων. Τέλος, μπορείτε να δείτε τη συνολική απόσταση μεταξύ των σημείων σας στη γραμμή αναζήτησης των Maps, στην πάνω αριστερή γωνία της σελίδας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS