ΑρχικήinetΤο πρώτο Ευρωπαϊκό ατύχημα με Tesla Model 3 έγινε στην Ελλάδα

Το πρώτο Ευρωπαϊκό ατύχημα με Tesla Model 3 έγινε στην Ελλάδα

Την Παρασκευή, στις 25 Μαΐου 2018 καταγράφηκε λίγο έξω από την Φλώρινα το πρώτο εντός Ευρώπης αυτοκινητιστικό ατύχημα με Tesla Model 3 και μάλιστα σε λειτουργία autopilot.

Ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου μοντέλου Tesla Model 3, είναι ο κος You You Xue (Γιου Γιου Χουέ), ένας από τους πρώτους παγκοσμίως ιδιοκτήτες αυτού του μοντέλου, ο οποίος πραγματοποιούσε μία περιοδεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχοντας διανύσει μέχρι τώρα περίπου 39.000 χιλιόμετρα σε 25 διαφορετικές χώρες.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το όχημα ενώ κινούταν στον αυτοκινητόδρομο Ε65, βγήκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτός πορείας, στρίβοντας απότομα δεξιά και χτύπησε εντελώς απροειδοποίητα στις προστατευτικές μπαριέρες του δρόμου. Η λειτουργία του οχήματος εκείνη την στιγμή ήταν με ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Autopilot). Το αυτοκίνητο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες δεν μπορούν να αποκατασταθούν στη χώρα μας λόγω έλλειψης κατάλληλων εξειδικευμένων συνεργείων.

Ο οδηγός το οχήματος υποστήριξε, ότι την ώρα του συμβάντος εκινείτο με 120 χλμ./ώρα και οι συνθήκες ήταν τέλειες, καθώς δεν υπήρχαν κοντά άλλα οχήματα, ο καιρός ήταν καλός όπως και η κατάσταση του οδοστρώματος και με τις σωστές διαγραμμίσεις. Τη στιγμή του ατυχήματος ακουμπούσε το ένα χέρι το τιμόνι και παράλληλα κοίταζε στο Smartphone του τον χάρτη πλοήγησης. Όλα τα παραπάνω συντείνουν στην άποψή ότι το ατύχημα οφείλεται σε κακή λειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης.
H ίδια η Tesla αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη και υπογραμμίζει, ότι ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, οι οδηγοί οφείλουν να κρατούν και με τα δύο τους χέρια το τιμόνι. Επιπλέον η Tesla αναφέρθηκε ότι το Model 3 δεν έχει λάβει προς το παρόν έγκριση οδήγησης εκτός ΗΠΑ και Καναδά και ότι ο κος Xue είχε ενημερωθεί προηγουμένως, ότι η εταιρεία δεν εκπροσωπείται στην Ανατολική Ευρώπη και δεν παρέχει εκεί υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS