ΑρχικήsecurityΚρίσιμη ευπάθεια και σφάλμα προστασίας προσωπικών δεδομένων βρέθηκαν στο RoboForm Password Manager...

Κρίσιμη ευπάθεια και σφάλμα προστασίας προσωπικών δεδομένων βρέθηκαν στο RoboForm Password Manager

roboform-flaws

Δεν μπορείτε να θυμάστε πολλούς κωδικούς πρόσβασης, εκτός και αν είστε ένας ανθρώπινος υπερυπολογιστής, και πόσο μάλλον, αν έχετε διαφορετικό κωδικό για κάθε διαδικτυακή υπηρεσία. Αλλά ευτυχώς όλη η διαδικασία γίνεται πολύ εύκολη, καθώς υπάρχει μια αναπτυσσόμενη αγορά με εφαρμογές και επιπλέον επίπεδα ασφάλειας.

Αλλά, εάν χρησιμοποιείτε την πιο δημοφιλή εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, RoboForm στα κινητά σας, τότε ίσως οι κωδικοί σας να είναι σε κίνδυνο, σύμφωνα με έναν  ερευνητή ασφαλείας στη Βρετανία.

Το RoboForm είναι μια πολύ καλή εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που αναπτύχθηκε από την Siber Systems Α.Ε. για διάφορες πλατφόρμες και αποθηκεύει ευαίσθητα δεδομένα σε ένα μέρος, προστατευμένο στο λογαριασμό RoboForm και κρυπτογραφημένο με ένα μυστικό κύριο κωδικό πρόσβασης. Έτσι ένας χρήστης του RoboForm θα είναι σε θέση στη συνέχεια να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτούς τους κωδικούς και τις σημειώσεις οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Αλλά ένας σύμβουλος ασφάλειας πληροφορικής και τεχνολογίας, ο Paul Moore ανακάλυψε μία κρίσιμη ευπάθεια στην εφαρμογή και ένα σφάλμα στην προστασία προσωπικών δεδομένων στην υπηρεσία του RoboForm, που θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιτιθέμενους και τα αδιάκριτα βλέμματα να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευμένων διαπιστευτηρίων σύνδεσης των διαφόρων ιστοσελίδων και λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών.

Δείτε το βίντεο:

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS