ΑρχικήsecurityΡωσία: Υποχρεωτική αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σε servers εντός της χώρας

Ρωσία: Υποχρεωτική αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σε servers εντός της χώρας

97546352

 

Σύμφωνα με νομοσχέδιο της Ρωσικής Κυβέρνησης, οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές θα είναι υποχρεωμένες να αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα για τους Ρώσους πολίτες που τις χρησιμοποιούν.

Οι πληροφορίες αυτές θα συγκεντρώνονται σε servers εντός της ομοσπονδίας και δεν θα εξέρχονται προς τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς τησυγκατάθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lenta.

Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα από κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές όπως είναι τα FacebookTwitter και Google, θα αποθηκεύονται σε servers που θα δημιουργήσουν οι ίδιες ή θα νοικιάσουν από το κράτος.

Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια για αυτή την κίνηση της Ρωσίας, που μπορεί να οδηγήθηκε εκεί για να ελέγχει τους πολίτες της ή για να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια.

Ωστόσο, πριν λίγο καιρό, η Ρωσική Κυβέρνηση, απαίτησε από τους bloggers να δίνουν τα στοιχεία τους μαζί με το email και άλλες πληροφορίες, αν θέλουν να διατηρήσουν το blog τους, ενώ τους ζήτησαν να μπορούν να περιορίσουν την κίνηση του blog τους ανάλογα με την επισκεψιμότητα.

Τέτοια μέτρα ενδεχομένως να γίνονται ώστε να απομακρυνθεί η χώρα από την επιρροή της Δύσης και να χρησιμοποιούνται υπηρεσίες και προσφάτως hardware από την Ρωσία.

Το νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί στην τελική του μορφή, θα έχει ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2016, αρκετό χρονικό διάστημα ώστε τα περισσότερα websites να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS