ΑρχικήsecurityΒρετανός έφηβος κατηγορείται για κατάχρηση υπολογιστών

Βρετανός έφηβος κατηγορείται για κατάχρηση υπολογιστών

British-Teen-Charged-With-Computer-MisuseΈνας 17χρονος από το Λονδίνο έχει κατηγορηθεί για διάφορες παραβάσεις, κακή χρήση και απάτη μέσω υπολογιστών, μετά από έρευνα που διεξήχθη από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με μια δήλωση από τις αρχές, ο έφηβος συνελήφθη πέρυσι τον Απρίλιο, μετά από πολλαπλές επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS), που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή διαδικτυακών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.

Μετά τη σύλληψη του, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μια σειρά από ηλεκτρονικές συσκευές. Οι αστυνομικοί από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος διαπίστωσαν επίσης ότι ο ύποπτος είχε «ένα σημαντικό ποσό χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του».

Δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες στη δήλωση, αλλά αν κρίνουμε από το γεγονός ότι πέρυσι οι μεγάλες επιθέσεις DDoS που ταιριάζουν με τις παραπάνω λεπτομέρειες ήταν εναντίον της Spamhaus, θα μπορούσε κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 17χρονος ήταν μέρος της ομάδας που διεξήγαγε την επίθεση.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν σχεδόν 400Gbps αφορούσαν επιθέσεις DDoS, η μία κατά της Spamhaus κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ποσό της junk κίνησης που κατευθύνεται προς ένα στόχο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS