ΑρχικήSecurityΜαζική επίθεση phishing εναντίον ιστοσελίδων γνωριμιών

Μαζική επίθεση phishing εναντίον ιστοσελίδων γνωριμιών

_75640933_014267520-1

Σύμφωνα με έρευνα, οι απατεώνες εντείνουν τις εκστρατείες phishing που στοχεύουν ανθρώπους που χρησιμοποιούν ιστοσελίδες γνωριμιών.

Μέλη των Match.com, eHarmony, Zoosk, Christian Mingle και πολλοί άλλοι είχαν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιδιώκουν να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσης τους για τους συγκεκριμένους ιστότοπους, δήλωσε η Netcraft.

Η εταιρεία παρακολούθησης του διαδικτύου, δήλωσε ότι τα μηνύματα είχαν αποσταλεί από άλλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι είχαν παραβιαστεί για να αποκρύψουν την ταυτότητα του αποστολέα.

Τα κλεμμένα δεδομένα θα χρησιμοποιούνταν για να έρθουν σε επαφή με άλλους χρήστες σε μια προσπάθεια να τους ξεγελάσουν για να τους δώσουν χρήματα.

Η εκστρατεία phishing κατά των dating sites είναι κάτι ασυνήθιστο για τους απατεώνες, οι οποίοι συνήθως προτιμούν να στοχεύουν τράπεζες, δήλωσε ο Paul Mutton, αναλυτής ασφαλείας στη Netcraft, ο οποίος διερεύνησε τις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις ήταν “τεράστιες”, είπε, προσθέτοντας ότι την περασμένη εβδομάδα η Netcraft είχε δει περισσότερες από 100 παραβιασμένες ιστοσελίδες που είχαν στόχο την Match.com και μόνο.

Μέχρι στιγμής, δήλωσε, δεν είναι σαφές πώς οι ιστότοποι που παραβιάστηκαν, φιλοξενούσαν τον κακόβουλο κώδικα. Οι ιστοσελίδες και οι διακομιστές που ελέγχονται από ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις, κατασκευαστικές εταιρείες και προμηθευτές υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, είχαν γίνει εν αγνοία τους εργαλεία επιθέσεων phishing, πρόσθεσε.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS