ΑρχικήsecurityNέα απάτη phishing στοχεύει χρήστες του Netflix

Nέα απάτη phishing στοχεύει χρήστες του Netflix

Scam-Alert-Phishing-Scheme-Alerts-Netflix-Users-Their-Accounts-Were-Canceled

Eρευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα απάτη phishing που στοχεύει χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας video streaming, Netflix.

Η απάτη βασίζεται στην αποστολή παραπλανητικών emails, τα οποία ενημερώνουν τους ανυποψίαστους χρήστες ότι οι λογαριασμοί τους έχουν απενεργοποιηθεί, λόγω κάποιου προβλήματος που έχει παρουσιαστεί με την πληρωμή της συνδρομής τους.

Προκειμένου να επανακτήσουν τους λογαριασμούς τους, οι χρήστες καλούνται να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, ακολουθώντας έναν επισυναπτόμενο σύνδεσμο.

Το link παραπέμπει τους χρήστες σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα – η οποία μιμείται τον νόμιμο ιστότοπο του Netflix – και τα θύματα καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία πρόσβασης των λογαριασμών τους, τα στοιχεία των καρτών πληρωμών και άλλες προσωπικές τους πληροφορίες.

Φυσικά όλο αυτό είναι μέρος μιας καλοστημένης απάτης, οπότε εάν συναντήσετε κάποιο παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλά διαγράψτε το. Εάν έχετε ήδη πέσει θύμα της συγκεκριμένης απάτης, προχωρήστε άμεσα σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ελέγχετε τακτικά τον λογαριασμό σας για τυχόν ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS