ΑρχικήsecurityΣοβαρά κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν στο Google Play

Σοβαρά κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν στο Google Play

902E5BC8490F375CD86CC4C40909ECFE

Μυστικά «κλειδιά» στις εφαρμογές μπορεί να οδηγήσουν στην υποκλοπή δεδομένων

Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στο «κατάστημα» εφαρμογών του Android, Google Play, εντόπισαν ερευνητές του Columbia University School σε μια ευρείας έκταση μελέτη.

Στα προβλήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται μυστικά «κλειδιά» που οι προγραμματιστές αποθηκεύουν στις εφαρμογές τους, τα οποία εάν ανακτηθούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβολους σκοπούς, όπως η υποκλοπή των δεδομένων του χρηστή.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο με την ονομασία «PlayDrone» προκειμένου να ταξινομήσουν και να αναλύσουν εφαρμογές. Έτσι, εντόπισαν προβλήματα και ευπάθειες που δεν είχαν βρεθεί μέχρι τώρα επειδή απλούστατα λίγα είναι γνωστά σχετικά για όσα ανεβαίνουν στο Google Play, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Το Google Play έχει πάνω από 1 εκατ. εφαρμογές και πάνω από 50 δισ. έχουν κατέβει, αλλά κανείς δεν ασχολείται για το τι μπαίνει στο Google Play. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα λογαριασμό των 25 δολαρίων και να ανεβάσει ό,τι θέλει. Γνωρίζουμε πολύ λίγα για το τι βρίσκεται εκεί σε συνολικό επίπεδο. Δεδομένης της μεγάλης δημοφιλίας του Google Play και των ενδεχόμενων κινδύνων εκατομμυρίων χρηστών, σκεφτήκαμε ότι ήταν σημαντικό να εξετάσουμε το περιεχόμενο του Google Play», δήλωσε ο καθηγητής Jason Nieh, επικεφαλής της έρευνας.

Μετά την ανάλυση των ευρημάτων, η επιστημονική ομάδα συνεργάζεται με την Google προκειμένου να «κλείσουν» τα κενά ασφαλείας και να αφαιρεθούν οι ευπάθειες.

 

Πηγή: newsbeast.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS