ΑρχικήinetΞεκινούν οι εικονικοί περίπατοι στην Ελλάδα με το Google Street View

Ξεκινούν οι εικονικοί περίπατοι στην Ελλάδα με το Google Street View

445C5FCE446FE525EFA6F9A4DAC2253D
Τα αυτοκίνητα της Google που φωτογραφίζουν με ριπές στις 360 μοίρες καθώς διασχίζουν τους ελληνικούς δρόμους είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από την σήμανση στο αμάξωμα, αλλά και από τον εξοπλισμό στην οροφή τους.

Την δυνατότητα δωρεάν εικονικής περιήγησης στην Ελλάδα σε επίπεδο δρόμου αποκτούν όλοι και κυρίως, οι δυνητικοί επισκέπτες της χώρας μας, μετά την δημοσίευση των πανοραμικών φωτογραφιών της Ελλάδας που συλλέχτηκαν αρχικά το 2009 και στην συνέχεια το 2011 με τα ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα της Google.

Στις 5 Ιουνίου 2014, το ελληνικό γραφείο της Google παρουσίασε την υπηρεσία Google Street View για την Ελλάδα, την 56η χώρα στην οποία μπορεί κανείς να ταξιδέψει εικονικά, πριν ταξιδέψει πραγματικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Street View μέσω της εικόνας που βρίσκεται κάτω από την αναζήτηση διεύθυνσης ή σύροντας το κίτρινο εικονίδιο “Pegman” πάνω στην επιφάνεια του χάρτη όπου το Street View είναι διαθέσιμο. Βρίσκετε τον “Pegman” στο κάτω δεξιό μέρος της καινούριας έκδοσης των Google Χαρτών (για τους κλασικούς χάρτες βρίσκεται πάνω και αριστερά).

«Πολύτιμη συνεισφορά στον τουρισμό της Ελλάδας» το Google Street View

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που σήμερα προσθέτουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Street View. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά το Street View απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εικονική πλοήγηση και πληροφορία πάνω στο χάρτη. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι χρήστες, επιχειρήσεις και οργανισμοί θα επωφεληθούν από την εφαρμογή. Ταυτόχρονα, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά καθιστά την Ελλάδα μια χώρα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σας προσκαλώ να θαυμάσετε μοναδικά αξιοθέατα, όπως η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, και η Πύλη του Αδριανού στο κέντρο της Αθήνας. Το ταξίδι μας όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς ήδη σχεδιάζουμε να προσθέσουμε περισσότερες τοποθεσίες πολύ σύντομα.», είπε κατά την παρουσίαση ο επικεφαλής του προγράμματος Street View της GoogleUlf Spitzer.

Την ιδιαίτερη αξία που προσδίδει το Google Street View στην χώρα ως τουριστικός προορισμός αναγνώρισαν και επεσήμαναν εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υπουργός κος Π.Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε επικείμενη συμφωνία με την Google για την κάλυψη 33 αρχαιολογικών χώρων ανά την Ελλάδα, αυτών που συγκεντρώνουν την συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών τουριστών (95%). «H τεχνολογία της Google θα συνδράμει στην υλοποίηση του στόχου μας να αυξήσουμε τον αριθμό των φετινών επισκεπτών στα 18 εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Η Google συνεργάζεται ήδη από το 2011 με το υπουργείο στο πλαίσιο του Google Art Project.

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης,  δήλωσε: «Ο ΣΕΤΕ καλωσορίζει το Street View. Η χώρα μας χρειάζεται να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες οι οποίες ενισχύουν την συνολική εμπειρία των επισκεπτών της. Είμαστε βέβαιοι ότι το Street View θα προσδώσει αξία, ιδιαίτερα στο προϊόν του city break, ενισχύοντας τη διάχυση της πληροφορίας και της ενημέρωσης των επισκεπτών.»

  • Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόκειται επίσης να συνεχίσει την συνεργασία της με την Google για να δούμε με άλλα μάτια στους χάρτες τους σιδηρόδρομους, τα φαράγγια, και τις γέφυρες της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του προγράμματος κος Spitzer αναφέρθηκε σε πολλά παραδείγματα αξιοποίησης της εικονικής περιήγησης, και μάλιστα με ιδιαίτερους τρόπους. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, η εφαρμογή αποτελεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία προώθησης και έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξάλλου επιλέγουν τις διακοπές τους κυρίως ηλεκτρονικά. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν εκ των προτέρων το ξενοδοχείο τους, και να αποκτήσουν έτσι μια ρεαλιστική αίσθηση για τις περιοχές στις οποίες πρόκειται να ταξιδέψουν.

Οι επιχειρήσεις μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από την τεχνολογία Street View με το να ενσωματώνουν τους Χάρτες της Google στην ιστοσελίδα τους (δωρεάν). Με τον τρόπο αυτό, θα προωθούνται αποτελεσματικά αλυσίδες ξενοδοχείων, τουριστικοί προορισιμοί, σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ τοπικές βιβλιοθήκες ή εστιατόρια θα γίνονται ευρύτερα γνωστά.

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν τοποθεσίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μουσεία.

Επίσης, οι μεσίτες γλιτώνουν σημαντικό χρόνο, όχι μόνο με το να εξερευνούν εύκολα τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να αξιολογούν προκαταβολικά τους χώρους που τα περιβάλλουν, κάτι που θα καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική την επιλογή ακινήτου.

Τα αυτοκίνητα του Google Street View ξανά στην ελληνική άσφαλτο

Η συλλογή φωτογραφιών για τις ανάγκες της εικονικής αυτής περιήγησης γίνεται με ειδικά εξοπλισμένα αυτοκίνητα (είδαμε τον ειδικό εξοπλισμό Trekker, ωστόσο η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των χωρών στις οποίες διάφοροι οργανισμοί μπορούν να προμηθευτούν τον εξοπλισμό Trekker και να καταγράψουν εικόνες σε περιοχές δυσπρόσιτες για τα αυτοκίνητα).

Το ταξίδι στο χρόνο μέσω εικόνων παρελθόντων ετών μπορεί να γίνει και για την Ελλάδα με εικόνες από το 2009 και το 2011. Μια πρόσθετη υπηρεσία, το Google Business View για επιχειρήσεις πρόκειται να εμπλουτίσει την πληροφορία για την χώρα αργότερα. Συνεργαζόμενοι φωτογράφοι με την Google θα καλούνται από επιχειρηματίες που θέλουν να εμφανίζουν το εσωτερικό της επιχείρησής τους στο Business View (τίποτα στο Street View δεν μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο, είναι μια συρραφή πανοραμικών φωτογραφιών που έχουν ληφθεί προγενέστερα).

Ο εικονικός περίπατος στην Ελλάδα με το Google Street View αποκαλύπτει όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Αυτό μεταφράζεται στο 60-70% της χώρας.  Τα αυτοκίνητα της Google θα ξαναβγούν στους ελληνικούς δρόμους μέσα στο έτος και έτσι τα εικονικά ταξίδια θα συνεχιστούν από άκρη σε άκρη.

Πηγή: tech.in.gr

 

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS