ΑρχικήinetFT: Πλατφόρμα για «έξυπνα» σπίτια ετοιμάζει η Apple

FT: Πλατφόρμα για «έξυπνα» σπίτια ετοιμάζει η Apple

apple-smart-home-thumb-large

Μια πλατφόρμα για «έξυπνα» σπίτια έχει στα σκαριά η Apple, σύμφωνα με τους Financial Times, την οποία θα ανακοινώσει στο επερχόμενο συνέδριό της Worldwide Developers Conference (WWDC), που ξεκινά στις 2 Ιουνίου.

Με βάση το δημοσίευμα, η πλατφόρμα θα «μεταμορφώνει» το iPhone σε τηλεχειριστήριο, ώστε να ελέγχει κανείς από απόσταση τα φώτα, τον συναγερμό και άλλες συσκευές στην κατοικία του. Στόχος της Apple είναι η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή – για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ώστε, κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι,  το smartphone να δίνει αυτόματα εντολή στα φώτα να ανάψουν.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η Apple έχει ήδη έρθει σε επαφή με κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού, με σκοπό οι επόμενες «γενιές» προϊόντων τους να είναι συμβατές με την πλατφόρμα. Όπως συμβαίνει και με τα αξεσουάρ για τα τηλέφωνά της, όσες συσκευές πιστοποιηθούν θα έχουν ειδική σήμανση, με το όνομα και το λογότυπο της πλατφόρμας.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως το «έξυπνο» σπίτι είναι ένας από τους σημαντικότερους νέους τομείς που σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί, καθώς η παγκόσμια αγορά smartphone και tablet αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κορεσμού. Έτσι, η Samsung και η LG έχουν ήδη παρουσιάσει οικιακές συσκευές που «επικοινωνούν» με το smartphone του ιδιοκτήτη τους. Επίσης, πριν από λίγους μήνες η Google εξαγόρασε τη Nest, μια εταιρεία που κατασκευάζει «έξυπνους» θερμοστάτες.

Πάντως, οι Financial Times αναφέρουν πως, κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας, η Apple θα σώσει μεγάλη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζεται και θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

 

Πηγή: kathimerini.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS