ΑρχικήinetΨηφιακή Αλάνα Cyberkids - Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ'...

Ψηφιακή Αλάνα Cyberkids – Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ’ της ΔΗΕ.

Cyberkids

 

Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος παρουσιάζουν αύριο στο Intercontinental το νέο τους δημιούργημα, την ψηφιακή αλάνα!

Με την πρωτοβουλία τους αυτή, το Υπουργείο και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσεγγίζει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα μικρά παιδιά. Η “ψηφιακή αλάνα” αποτελεί την πλέον ασφαλή ιστοσελίδα όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν παιχνίδια όπως Τρίλιζα, Μπάσκετ, Ντάμα,Σκάκι και πολλά πολλά άλλα. Ταυτόχρονα υπάρχουν ειδικές θεματικές περιοχές με Παζλ, ακόμα και παιχνίδια εκμάθησης ξένων γλωσσών!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να επιλύσει μια διαρκή ανησυχία γονέων ανήλικων τέκνων. Επειδή πολλές φορές στις ιστοσελίδες παιχνιδιών δεν υπάρχει ο απαραίτητος γονικός έλεγχος, τα παιδιά προσεγγίζονται από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου (από “trolls”, μέχρι παιδόφιλους). Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στις αρχές, όπου παιδιά δέχτηκαν ψηφιακές παρενοχλήσεις (cyber bullying) ή ακόμα και προσεγγίστηκαν από παιδόφιλους μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή online παιχνιδιών. Με τη πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ  δομήθηκε ένα ασφαλές περιβάλλον παιχνιδιών, όπου πλέον οι γονείς μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν τέτοια κρούσματα.

psifiaki.alana

Η πρόταση του SecNews είναι η εξαιρετική πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Εκτιμούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν καλό να ενταχθούν στην ψηφιακή αλάνα Multiuser games που θα επαυξήσουν την εμπειρία του παιχνιδιού αλλά πάντοτε με ασφαλή τρόπο και έλεγχο από τους γονείς και τις αρμόδιες αρχές.

Η Ημερίδα παρουσίασης της Ψηφιακής Αλάνας θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental την Τετάρτη 7/5/2014 με παρουσία άνω των 1000 παιδιών. Στην εκδήλωση θα παραστούν μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος Μ.Σφακιανάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας αλλά και ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Online streaming της  ημερίδα της Ψηφιακής αλάνας θα υπάρχει αύριο από τις 10.00 το πρωί στο SecNews. Μείνετε συντονισμένοι.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS