ΑρχικήinetMU-MIMO. Πώς η Qualcomm σκοπεύει να τριπλασιάσει τις ταχύτητες του Wi-Fi

MU-MIMO. Πώς η Qualcomm σκοπεύει να τριπλασιάσει τις ταχύτητες του Wi-Fi

Οι ταχύτητες Wi-Fi σε σπίτια, γραφεία ή δημόσια δίκτυα αναμένεται σύντομα να τριπλασιαστούν, χάρη στην Qualcomm. Η εταιρεία, μετά από επτά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζει το ΜU-MIMO (multi-user, multiple input, multiple output), μία νέα προσέγγιση που επιτρέπει σε ασύρματα routers και access points να μεταφέρουν δεδομένα ταχύτερα σε πολλαπλές ομάδες χρηστών ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας καινοτόμους αλγόριθμους που μπορούν να προσαρμοστούν on the fly.

MU-MIMOΤα υπάρχοντα Wi-Fi systems μπορούν να “εξυπηρετήσουν” διαδοχικά μία συσκευή κάθε φορά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες ταχύτητες. Με τη βοήθεια του MU-MIMO, ωστόσο, τα δίκτυα θα μπορούν να επικοινωνούν με περισσότερους από έναν χρήστες ταυτόχρονα.

MU-MIMO2-640x346

“To MU-MIMO είναι σαν να χρησιμοποιείς το carpooling αναφέρει η εταιρεία στο CNN. “Δεν αλλάζει η λεωφόρος από την οποία περνάει το Wi-Fi, αλλά, μέσω της ομαδοποίησης με άλλους χρήστες, μπορείτε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερες ταχύτητες”. Και κάπως έτσι, η ταχύτητα download μέσω των Wi-Fi δικτύων μπορεί να διπλασιαστεί ακόμη και να τριπλασιαστεί.

Η Qualcomm σκοπεύει να διαθέτει MU-MIMO enabled chips σε κατασκευαστές ασύρματων routers και access points, καθώς και σε εταιρείες κατασκευής smartphones, tablets και άλλων consumer electronics, με τα πρώτα προϊόντα να είναι εμπορικά διαθέσιμα μέσα στην επόμενη χρονιά.

 

Πηγή: digitallife.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS