ΑρχικήsecurityΚίνα: Συνελήφθησαν 1500 άτομα για παράνομη αποστολή Spam SMS

Κίνα: Συνελήφθησαν 1500 άτομα για παράνομη αποστολή Spam SMS

computer

H αστυνομία της Κίνας συνέλαβε 1.500 άτομα, τα οποία φέρεται πως χρησιμοποιούσαν ψεύτικα συστήματα base stations για την αποστολή spam SMS μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας, η οποία δραστηριοποιούταν σε επαρχία που συνορεύει με τη Β.Κορέα, είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο. Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται για την παράνομη αποστολή περισσότερων από 200 εκατομμυρίων μηνυμάτων Spam.

Oι αρχές επιβολής του νόμου λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να καταστέλνουν παρόμοιες επιθέσεις, καθώς τα Spam SMS αποτελούν τεράστιο πρόβλημα στην Κίνα.

Σύμφωνα με έκθεση της Xinhua, 200 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα εστάλησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013, σε κινέζους συνδρομητές.

Οι ψεύτικοι σταθμοί βάσης (base stations) τοποθετούνται σε κάποιο φορτηγό ή αυτοκίνητο, το οποίο μετακινείται στους δρόμους και μεταδίδει μηνύματα. Τα base stations στέλνουν ένα σήμα υψηλής ισχύος που αναγκάζει όλα τα κινητά στην περιοχή να αποσυνδεθούν από το νόμιμο σταθμό βάσης τους και να συνδεθούν σε αυτά.

Oι spammers προσλαμβάνονται συχνά από τους τοπικούς επιχειρηματίες για την προώθηση των εμπορευμάτων τους.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS