ΑρχικήinetΗ RedHat εξετάζει την αναβάθμιση του OpenJDK στο Fedora 21

Η RedHat εξετάζει την αναβάθμιση του OpenJDK στο Fedora 21

Fedora-21-Will-Probably-Ditch-Java-7-and-Adopt-Java-8

Οι προγραμματιστές της Redhat εξετάζουν τα χαρακτηριστικά που προορίζονται για την νέα έκδοση της δημοφιλούς διανομής, Fedora 21, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014. Όπως φαίνεται οι τρέχουσες εκδόσεις των Java και OpenJDK είναι υπό αναθεώρηση.

Η Oracle κυκλοφόρησε πρόσφατα τη Java 8, η οποία φέρει ολοκαίνουρια χαρακτηριστικά και σημαντικές επιδιορθώσεις σφαλμάτων. Έτσι θα πρέπει να εξεταστεί η αναβάθμιση στη νέα έκδοση για κάθε διανομή Linux που χρησιμοποιεί τη Java.

“Το τωρινό default Java 7 runtime στο Fedora είναι το OpenJDK 7. Η τελευταία έκδοση του OpenJDK, 8, κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου του 2014. Δεδομένου ότι το Fedora 21 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τον Αύγουστο, είναι λογικό να περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του OpenJDΚ. Tο OpenJDK 8 είναι μια σημαντική ενημέρωση η οποία φέρει νέα χαρακτηριστικά στη Java, μια νέα μηχανή JavaScript και πολλά νέα χαρακτηριστικά για τη βιβλιοθήκη”, αναφέρει ο προγραμματιστής της Redhat, Jaroslav Reznik.

Ο προγραμματιστής επισημαίνει επίσης ότι το προεπιλεγμένο Java runtime που χρησιμοποιείται από το Fedora 20 (Java 7 που παρέχεται από το ΟpenJDK 7) θα πρέπει να αφαιρεθεί οριστικά.

Ας σημειώσουμε ωστόσο, ότι η εταιρεία μελετά απλά το ενδεχόμενο της αναβάθμισης του Java runtime, και τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS