ΑρχικήsecurityMcAfee : Aύξηση των Point-Of-Sale επιθέσεων και των ψηφιακά υπογεγραμμένων malware

McAfee : Aύξηση των Point-Of-Sale επιθέσεων και των ψηφιακά υπογεγραμμένων malware

Shady-CDNs-Responsible-for-Major-Increase-in-Signed-Malware-Samples

Η εταιρεία ασφάλειας McAfee εξέδωσε την έκθεση “McAfee Labs Threat Report” για το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η οποία εστιάζει στη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των υπόγειων αγορών και της πρόσφατης αύξησης των Point-Of-Sale επιθέσεων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μεγάλο ποσοστό των malware που στοχεύουν συσκευές ηλεκτρονικών πληρωμών (POS) στηρίζονται σε σχετικά απλές τεχνολογίες. Οι περισσότεροι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αγοράζουν κακόβουλο λογισμικό από τις υπόγειες αγορές και το προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες τους, καθώς για την τροποποίηση του απαιτούνται ελάχιστες γνώσεις προγραμματισμού ή γνώση της λειτουργικότητας του malware.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν  ότι συνολικά 40 εκατομμύρια εγγραφές καρτών πληρωμών έχουν διαρρεύσει και πωλούνται σε σκοτεινές ιστοσελίδες.

“Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα μείνει στην ιστορία ως μια περίοδος όπου το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έγινε «πραγματικότητα» για τους ανθρώπους, περισσότερο από ποτέ άλλοτε”, τόνισε ο Vincent Weafer,  ανώτατος αντιπρόεδρος της McAfee Labs.

“Οι υποκλοπές των στοιχείων των καρτών πληρωμών έγιναν σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι ήταν απασχολημένοι με τα ψώνια των διακοπών τους και όπου η βιομηχανία ήθελε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για τις αγορές τους”, πρόσθεσε.

H έκθεση αναφέρεται επίσης στη δραματική αύξηση των ψηφιακά υπογεγραμμένων malware. Σύμφωνα με τους ερευνητές, περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια signed malware ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2013.

Τα δείγματα περιλαμβάνουν malware που έχουν υπογραφεί με κλεμμένα, αγορασμένα ή παραβιασμένα ψηφιακά πιστοποιητικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS