ΑρχικήsecurityΤο Twitter ενεργοποιεί το STARTTLS για ασφαλή Emails και πρόληψη για Snooping

Το Twitter ενεργοποιεί το STARTTLS για ασφαλή Emails και πρόληψη για Snooping

Twitter-Emails-StartTLS-encryption

To Twitter λαμβάνει την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των χρηστών πολύ σοβαρά και σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κυβερνητική κατασκοπεύσει, η εταιρεία έχει διασφαλίσει τα Twitter email με το TLS (Transport Layer Security).

Τα Twitter emails προηγουμένως, χρησιμοποιούσαν ένα απλό πρωτόκολλο επικοινωνίας, που έχει πλέον αναβαθμιστεί σε ένα κρυπτογραφημένο (TLS ή SSL) με τη χρήση του STARTTLS.

“Αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μέρος της δέσμευσής μας για συνεχή βελτίωση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όπως η διασφάλιση της web κυκλοφορίας με τη χρήση HTTPS.” δήλωσε ο Josh Aberant, Postmaster στο Twitter.

Τα πρωτόκολλα SSL / TLS και STARTTLS είναι εξίσου ασφαλή, αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι: το SSL/TLS είναι απλό μέσω κρυπτογραφημένου καναλιού και το STARTTLS αφορά κρυπτογραφημένη επικοινωνία σε ένα απλό κανάλι, το οποίο παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποτρέπει επιθέσεις τύπου Man-in-the-middle, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και αρκετά δύσκολο να ανιχνευθούν.

Η κρυπτογράφηση TLS λειτουργεί μόνο όταν τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το υποστηρίζουν και το Twitter θαυμάζει το Gmail και το AOL Mail, οι οποίοι υποστηρίζουν ήδη την κρυπτογράφηση TSL και ενθαρρύνουν και άλλους να το χρησιμοποιήσουν, «Μαζί, μπορούμε να προστατεύσουμε την ιδιωτική ζωή του κάθε χρήστη.» δήλωσε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS