ΑρχικήinetΞέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;

Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;

Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr δημιούργησε έναν νέο οδηγό με τίτλο «Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;» στον οποίο προτείνει πέντε απλά βήματα ώστε να διαχειριστούμε και να διατηρήσουμε τη διαδικτυακή μας φήμη ή αλλιώς “online reputation”.

orm

Τα πέντε βήματα που προτείνονται στον οδηγό και αφορούν όλους μας, είναι:

  • Αναζήτησε πληροφορίες για το άτομό σου online: ξέρεις πραγματικά τι υπάρχει για σένα στο Διαδίκτυο; Κάνε μια απλή αναζήτηση με το όνομά σου για να δεις τι θα βρεις. Εάν βρεις κάτι που σε δυσαρεστεί, κάνε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό το περιεχόμενο να απομακρυνθεί.
    Εάν εμφανίζονται οι σελίδες που διατηρείς στο Facebook ή σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, μπορείς να το αλλάξεις αυτό μέσα από τις «Ρυθμίσεις Ασφαλείας».
  • Έλεγξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας: βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ποιες πληροφορίες κοινοποιείς δημόσια στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείς, και ιδιαίτερα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
    Οι περισσότερες από αυτές έχουν ρυθμίσεις ασφαλείας, που σε βοηθούν να διαχειριστείς τόσο το περιεχόμενο που μοιράζεσαι, όσο και τους χρήστες που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό∙ μπορείς εσύ να αποφασίσεις αν θα κοινοποιείς πληροφορίες μόνο στους φίλους, ή στους «followers» σου, ή σε όλους.
  • Σκέψου πριν δημοσιεύσεις: πριν αναρτήσεις εκείνη την αστεία φωτο­γραφία του φίλου σου στο Διαδίκτυο ή κάνεις ένα αστείο «tweet» για κάποιον, αναρωτήσου αν θα ήθελες να το δουν όλοι: φίλοι, γνωστοί, οικογένεια, παππούδες, μελλοντικοί εργοδότες. Θα σου άρεσε, αν οι άλλοι αναρτούσαν τέτοιο περιεχόμενο για σένα;
    Πρέπει πάντα να είσαι περήφανος/η για οτιδήποτε δημοσιεύεις online. Θυμήσου πως ότι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο, μπορεί να παραμείνει εκεί για πάντα!
  • Απενεργοποίησε και διέγραψε: όταν σταματάς να χρησιμοποιείς μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή κάποια άλλη διαδικτυακή υπηρεσία, είναι καλή ιδέα να απενεργοποιείς ή να διαγράφεις το λογαριασμό σου. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο δε θα είναι πλέον ενεργό και δε θα μπορεί να αναζητηθεί online∙ θα αποτρέψει, επίσης, τον κίνδυνο να παραβιαστεί ο λογαριασμός σου, χωρίς να το γνωρίζεις.
  • Δημιούργησε ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα: Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις τον έλεγχο της ψηφιακής σου φήμης, είναι να χρησιμοποιείς το χρόνο σου στο Διαδίκτυο παραγωγικά, για να δημιουργήσεις ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα.
    Για παράδειγμα, γιατί να μη γράψεις ένα ιστολόγιο για όλα τα σημαντικά πράγματα που σε ενδιαφέρουν, να δημιουργήσεις μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλεις τη επιχείρηση της οικογένειάς σου, ή, ακόμα, να υλοποιήσεις ένα βίντεο που θα διδάσκει κάτι καινούριο στους άλλους;

Πηγή: e-pcmag.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS