Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

pCell. Η τεχνολογία που θέλει να κάνει το mobile Internet… 1000 φορές πιο γρήγορο

Δίκτυα κινητής. Η ταχύτητα και η σταθερότητά τους δεν έχει πάψει να μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και σήμερα δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να χάσεις το σήμα ή να αλλοιωθεί η ποιότητα της σύνδεσής σου, ενώ κινείσαι ακόμη και στο κέντρο μίας μεγαλούπολης, όπως η Αθήνα. Όταν, δε, βρίσκεσαι σε ένα σημείο όπου υπάρχει συγκεντρωμένος πολύς κόσμος (όπως π.χ. ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός) τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα… Ένα startup από τη Silicon Valley, ωστόσο, η Artemis, που ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Steve Perlman, φιλοδοξεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, με έναν ξεχωριστό τρόπο, την τεχνολογία pCell που έχει αναπτύξει.

artemis-pcellΟι «πύργοι κινητής», όπως τους γνωρίζουμε σήμερα, θα μπορούσαν οπτικά να παρομοιαστούν με τεράστιες «ομπρέλες» ,οι οποίες σας «εξυπηρετούν» όσο βρίσκεστε μέσα στην εμβέλειά τους. Θα πρέπει να είστε αρκετά κοντά, ώστε να είστε στην κάλυψή τους, ενώ, αν απομακρυνθείτε πολύ, θα μπείτε στην «εμβέλεια» ενός άλλου πύργου, εφόσον υπάρχει στη νέα περιοχή που κινείστε. Αν πάλι βρίσκεστε μαζί με πολλούς και μοιράζεστε την ίδια κυψέλη, η υπερκατανάλωση των δεδομένων μπορεί να «ρίξει» συνολικά το σύστημα.

cellΗ ασύρματη ευρυζωνική τεχνολογία pCell αντιμετωπίζει την πρόσβασή σας πολύ διαφορετικά. Επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση κάθε φορητής συσκευής σε πλήρη ταχύτητα ανεξάρτητα από το πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν το ίδιο ασύρματο φάσμα ταυτόχρονα, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε γρήγορες συνδέσεις χωρίς προβλήματα «συμφόρησης», νεκρές ζώνες ή αδύναμο σήμα. Γι’ αυτό το λόγο, θέλει να αναπτύξει ένα δίκτυο από «κουτιά», στο μέγεθος routers, τα οποία ονομάζονται pWaves και τα οποία υπόσχονται πολύ καλύτερες υπηρεσίες σε μικρότερες περιοχές. Αντί να εργάζονται κατά των παρεμβολών, τα pCells «αγκαλιάζουν» κατά κάποιο τρόπο τη σύγκρουση των ραδιοκυμάτων και επωφελούνται από τη μετάδοση σημάτων που παρεμβαίνουν σκόπιμα το ένα στο άλλο. Συνδυάζοντας τα εισερχόμενα σήματα από αρκετούς σταθμούς βάσης, κάθε χρήστης αποκτά το ισοδύναμο από το δικό του «personal cell», που του παρέχει την πλήρη χωρητικότητα του φάσματος σε κάθε περίπτωση και ως αποτέλεσμα πολύ καλύτερη «εξυπηρέτηση» σε μικρότερη περιοχή.

pcell

Με αυτή την τεχνολογία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει κάποιος full bars σήματος LTE, ενώ, πρακτικά, μπορεί να αποκτήσει ταχύτητες έως και 1.000 φορές γρηγορότερες απ’ ό,τι όλοι έχουμε συνηθίσει. Η τεχνολογία, επιπλέον, χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια, καθώς τα pWave radios χρησιμοποιούν έναν πομπό 1 miliwatt για να παρέχουν δεδομένα σε σύγκριση με τα 250 miliwatts που χρησιμοποιούν τα περισσότερα Wi-Fi radios. Το καλύτερο όλων είναι ότι λειτουργεί με τις υπάρχουσες συσκευές και δε χρειάζεται εσείς να αλλάξετε τον εξοπλισμό σας.

To καταναλωτικό λανσάρισμα του pCell έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε. αρχικά στο San Francisco, όπου η εταιρεία έχει προγραμματίσει να τοποθετήσει τους πομπούς της σε 350 στέγες της πόλης, ενώ θα συνεργαστεί με κάποια εταιρεία τηλεπικοινωνιών για την εμπορική λειτουργία των υπηρεσιών της. Αργότερα, μέσα στο 2015, αναμένεται περαιτέρω εξάπλωση, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για «ευρεία υιοθέτησή» της. Ακούγεται, ωστόσο, πολλά υποσχόμενη και μπορείτε να δείτε περισσότερα γι’ αυτή στο video της Artemis που ακολουθεί.

Πηγή: digitallife.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *