ΑρχικήsecurityBBB: Προσοχή σε online απάτες μέσω Pinterest

BBB: Προσοχή σε online απάτες μέσω Pinterest

BBB-Warns-of-Pinterest-Scams

O αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Βetter Business Bureau (BBB) εξέδωσε συμβουλευτική ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους χρήστες του διαδικτύου για απάτες και κινδύνους που σχετίζονται με το κοινωνικό δίκτυο του Pinterest.

Οι απάτες ξεκινούν μέσω της αποστολής παραπλανητικών email που ενημερώνουν τα υπόψηφια θύματα σχετικά με κάποιο pin που πραγματοποιήθηκε από φίλο τους. Τα pins συνήθως περιλαμβάνουν φωτογραφίες με celebrities, μοντέλα, εικόνες ομορφιάς, διατροφής, infographics και άλλα.

Επίσης τα pins περιέχουν πάντoτε κάποιο link που οδηγεί σε κακόβουλες ιστοσελίδες, όπως διαδικτυακά καταστήματα που πωλούν απομιμήσεις προϊόντων ή πλαστές ιστοσελίδες που προωθούν ψεύτικες θέσεις εργασίας/θαυματουργές δίαιτες/φαρμακευτικά προϊόντα.

“Οι απατεώνες χρησιμοποιούν πολλές τεχνικές για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Μπορούν να εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας σε εφαρμογές τρίτων που συνδέονται με το Pinterest ή να τοποθετήσουν κακόβουλο κώδικα σε κουμπιά “Pin  This” που υπάρχουν σε ιστοσελίδες τρίτων”, προειδοποιεί η BBB.

Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο spam pin, πρέπει να υποβάλλουν άμεσα σχετική αναφορά (report) στο Pinterest.

Η BBB συμβουλεύει επίσης τους χρήστες να αποσυνδέονται από τους λογαριασμούς τους όταν δεν τους χρησιμοποιούν, ενώ όταν συνδέονται στην υπηρεσία πρέπει να βεβαιώνονται ότι πρόκειται για τη γνήσια ιστοσελίδα, και όχι για κάποιο domain του τύπου pinterest.websitename.com. Οι phishers βασίζονται συχνά στο τέχνασμα αυτό, προκειμένου να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να νομίζουν ότι βρίσκονται στη νόμιμη ιστοσελίδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS