ΑρχικήsecurityΝέα απάτη στο διαδίκτυο: Ο Bill Gates, ο Steve Ballmer και ο...

Νέα απάτη στο διαδίκτυο: Ο Bill Gates, ο Steve Ballmer και ο τυχερός λαχνός

419-Scam-Bill-Gate-Steve-Ballmer-and-the-Winning-Ticket

Ο Steve Ballmer, ο πρώην CEO της Microsoft, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα τον τελευταίο καιρό, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το όνομά του για την διάδοση μιας νέας καμπάνιας spam.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή απάτη, η οποία στοχεύει γαλλόφωνους χρήστες, εντοπίστηκε από ερευνητές ασφάλειας της ESET. Τα ψεύτικα emails ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχουν κερδίσει το ποσό των  250,000€, καθώς το email τους επιλέχτηκε σε λοταρία της Microsoft, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι δικαιούχοι καλούνται να απαντήσουν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Στην επόμενη φάση ζητείται ενδεχομένως από τα θύματα να προκαταβάλλουν κάποιον ειδικό φόρο, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Για να γίνει η ιστορία πιο αληθοφανής, ένα αντίγραφο του τυχερού λαχνού επισυνάπτεται στα μηνύματα. Ο τυχερός λαχνός περιλαμβάνει μια φωτογραφία του Bill Gates και το λογότυπο της Microsoft.

Ωστόσο, στο όνομα του ιδρύματος που παρέχει τα χρήματα, ο Bill Gates αναφέρεται λανθασμένα ως  “Bill Gate”. “Η λέξη “χορηγία” αναφέρεται επίσης λανθασμένα ως “sponsord”, καθιστώντας σαφές ότι οι απατεώνες δεν έδωσαν ιδιαίτερη βάση στον σχεδιασμό της καμπάνιας. Tέλος η διεύθυνση του “Ιδρύματος Bill Gate” είναι διαφορετική από  τη διεύθυνση του πραγματικού “Bill και Melinda Gates Foundation”, παρόλο που η πληροφορία αυτή δεν είναι απόρρητη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS