ΑρχικήinetΓιατί ο κέρσορας του mouse είναι... λοξός;

Γιατί ο κέρσορας του mouse είναι… λοξός;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ο κέρσορας του mouse σας έχει μία… ελαφριά κλίση προς τα αριστερά; Η κλίση αυτή στο “βελάκι”, που χρησιμοποιούμε καθημερινά στον υπολογιστή μας, προήλθε, σύμφωνα με κάποιες απόψεις, από μία πολύ συγκεκριμένη αφορμή που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω. Υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις, ας δούμε όμως αυτήν που δίνει ο computer software developer, Bart Gijssens, σε όσα γράφει στο Stack Exchange.

mouse-cursor

Γνωρίζετε ίσως οι περισσότεροι ότι το mouse, όπως και ο κέρσοράς του, αποτελούν μία δημιουργία του Douglas Engelbart, ενώ το βέλος που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα, είχε αρχικά σχεδιαστεί χωρίς την κλίση προς τα αριστερά.

Όταν, όμως, δημιουργήθηκε το μηχάνημα Xerox Alto, ο κέρσορας απέκτησε αυτή την κλίση, σύμφωνα με τον Gijssens, λόγω της χαμηλής ανάλυσης των οθονών εκείνη την εποχή, η οποία δυσκόλευε κάποιον να ξεχωρίσει ανάμεσα στα μπλοκ του κειμένου έναν όρθιο κέρσορα, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτό.

mouse-cursor2Ο Englebart φαίνεται ότι εμπνεύστηκε γι’ αυτό το λόγο τον λοξό κέρσορα, τον οποίο αργότερα, όπως συμπληρώνει ο Bart Gijssens, “δανείστηκε” ο Steve Jobs στο δικό του λογισμικό, αλλά και ο Bill Gates στα Windows – και κάπως έτσι καθιερώθηκε έως και σήμερα…

 

Πηγή: digitallife.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS