Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

«Τhe Mask»: Προηγμένη εκστρατεία ψηφιακής κατασκοπείας στοχεύει οργανισμούς υψηλού προφίλ

images

Η εταιρεία ασφάλειας Kaspersky έχει δημοσιεύσει μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τη προηγμένη εκστρατεία κατασκοπείας του κυβερνοχώρου με την ονομασία «Τhe Mask» ή αλλιώς «Careto».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη τουλάχιστον από το 2007, και στοχεύει κυρίως κυβερνητικούς φορείς, εταιρείες ενέργειας και άλλους οργανισμούς υψηλού προφίλ.

Η εκστρατεία στηρίζεται στην πραγματοποίηση επιθέσεων με τη μεθοδολογία APT (Advanced Persistent Threat) και αριθμεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 380 θύματα υψηλού προφίλ σε 31 χώρες.

Αρκετά θύματα έχουν εντοπιστεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία, Βέλγιο, Κίνα, Βραζιλία, Αίγυπτο, Ιράν, Ιράκ, Μαλαισία, Μεξικό, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από την καμπάνια είναι ισπανόφωνοι, δεδομένου ότι η ισπανική γλώσσα σπάνια έχει συσχετιστεί με προηγμένες απειλές.

Οι επιτιθέμενοι διαθέτουν εξελιγμένα εργαλεία για την πραγματοποίηση επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός bootkit και ενός rootkit, malware για Mac OS X και Linux, καθώς και κάποια παραλλαγή της απειλής σχεδιασμένη για Android και iOS.

[wdca_ad id=»73088″ ]

Το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται με τη βοήθεια spear – phishing emails, τα οποία παραπέμπουν τους χρήστες σε ιστοσελίδες όπου φιλοξενούνται exploit kits.

Ο κύριος στόχος των εγκληματιών είναι η υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών από τα δίκτυα κυβερνητικών οργανισμών, εταιρειών ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου, διπλωματικών γραφείων και πρεσβειών, ερευνητικών οργανισμών, ακόμη και ακτιβιστών.

«Πολλοί είναι οι λόγοι που μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι πίσω από την εκστρατεία θα μπορούσε να βρίσκεται κάποιο κράτος ή έθνος», δήλωσε εκπρόσωπος της Kaspersky Lab .

«Πρώτα απ ‘όλα , παρατηρήσαμε ένα πολύ υψηλό βαθμό επαγγελματισμού στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα, η οποία έδρασε με απόλυτη ακρίβεια και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αφήσει πίσω της ίχνη. Αυτό το επίπεδο ασφάλειας δεν είναι φυσιολογικό για τις συνήθεις εγκληματικές ομάδες του κυβερνοχώρου.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *