ΑρχικήsecurityΝέα επίθεση hacking δέχτηκε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών web hosting Linode

Νέα επίθεση hacking δέχτηκε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών web hosting Linode

Linode-Suffers-Another-Data-Breach-Has-Offices-Swatted-418540-2

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών web hosting και cloud computing, Linode, δέχτηκε επίθεση hacking για ακόμη μια φορά. Την επίθεση επιβεβαίωσε ο ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Christopher Aker.  Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να διεισδύσουν σε έναν παλιό server  της εταιρείας και να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων που ήταν αποθηκευμένη σε αυτόν, χρησιμοποιώντας  τα στοιχεία πρόσβασης που είχαν υποκλαπεί από προηγούμενη επίθεση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας μετά από την επίθεση hacking που είχε δεχτεί την Άνοιξη του 2013, όμως ο διακομιστής που παραβιάστηκε  είχε παραμεληθεί, επειδή “δεν έπαιζε κανένα ρόλο στις υποδομές της Linode”.

To ZDNet αναφέρει ότι ένας χρήστης με το ψευδώνυμο “n0tryan” είχε αναρτήσει τα διαπιστευτήρια για ένα διακομιστή της Linode.

Η βάση δεδομένων λέγεται ότι περιείχε αριθμούς μη έγκυρων πιστωτικών καρτών, ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS