ΑρχικήinetΣτη "φάκα": Οργάνωναν ταξίδια - απάτες μέσω Facebook

Στη “φάκα”: Οργάνωναν ταξίδια – απάτες μέσω Facebook

facebook

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος ενός 31χρονου και ενός 59χρονου, για 38 υποθέσεις εξαπάτησης μέσω Facebook, χρησιμοποιώντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη…

Οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούσαν στη διοργάνωση υποτιθέμενων ταξιδιωτικών «πακέτων». Οι κατηγορούμενοι διαφήμιζαν τα εν λόγω πακέτα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, και κατόπιν έπειθαν τα θύματά τους να καταβάλουν ποσά για τα ταξίδια, τα οποία δεν γίνονταν ποτέ,

Ειδικότερα, για να πετύχουν τους σκοπούς τους δημιουργούσαν προφίλ εικονικών τουριστικών γραφείων, μέσα από τα οποία διαφήμιζαν ταξίδια προς διάφορους προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Ντουμπάι κλπ.

Για τις απάτες χρησιμοποιήθηκαν συνολικά επτά σελίδες στο Facebook, οκτώ τραπεζικοί λογαριασμοί και δέκα τηλεφωνικοί αριθμοί. Σε έρευνα την Τετάρτη στο σπίτι του 31χρονου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένα κινητό και μια κάρτα SIM, που εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS