ΑρχικήsecurityΜάθετε αν σας έκλεψαν τους κωδικούς στο ίντερνετ

Μάθετε αν σας έκλεψαν τους κωδικούς στο ίντερνετ

pc

Τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να εξακριβώσει αν έχει πέσει θύμα κλοπής κωδικών στο ιντερνετ δίνει η ιστοσελίδα haveibeenpwned.com.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PC World, δημιουργός του είναι ο αυστραλός Τρόι Χαντ, δημιουργός λογισμικού. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στον χρήστη να δει αν διευθύνσεις email του περιλαμβάνονταν στις βάσεις δεδομένων που παραβιάστηκαν κατά τα περιστατικά διαρροών της Adobe Systems (φέτος) της Yahoo (2012) της Sony και της Stratfor (2011) και της Gawker (2010).

Η παραβίαση στην Adobe έγινε γνωστή τον Οκτώβριο και θεωρείται η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων χρηστών στην ιστορία, με πάνω από 153 εκατ. αρχεία να επηρεάζονται.

Σελίδες που επιτρέπουν σε χρήστες να ελέγξουν εάν έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή της Adobe έχουν στηθεί και από άλλους, ωστόσο ο Χαντ ήθελε μία υπηρεσία η οποία να διερευνά διευθύνσεις σε πολλαπλά περιστατικά, καθώς είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις email και κωδικούς σε πολλά sites.

Το 2012 ο Χαντ σύγκρινε τα αρχεία που είχαν διαρρεύσει από τη Sony και τη Yahoo και διαπίστωσε ότι το 59% των χρηστών με λογαριασμούς και στις δύο βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούσαν τους ίδιους κωδικούς.

Όπως επισημαίνεται, το haveibeenpwned.com δεν αποθηκεύει κωδικούς που έχουν διαρρεύσει, αλλά μόνο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Πηγή: koutipandoras.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS