ΑρχικήinetΑναστρέψιμο USB νέας γενιάς

Αναστρέψιμο USB νέας γενιάς

anastrepsimo-usb-neas-genias-usb-type-cΤο USB έλυσε πολλά θέματα συνδεσιμότητας στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών, ωστόσο ένα από τα κλασικότερα προβλήματα όσον αφορά στη χρήση του ήταν ο «προσανατολισμός» του: δεν υπάρχει χρήστης ο οποίος δεν έχει περάσει ώρα προσπαθώντας να συνδέσει μία συσκευή ανεπιτυχώς απλά και μόνο για να διαπιστώσει ότι προσπαθεί να βάλει το βύσμα του καλωδίου στην υποδοχή ανάποδα.

Το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί στην επόμενη γενιά του USB, το οποίο θα είναι πλήρως αναστρέψιμο: κοινώς, δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία το προς τα πού «κοιτάει» το βύσμα όταν ο χρήστης πάει να το συνδέσει, καθώς τόσο η υποδοχή όσο και η κατάληξη του καλωδίου θα είναι εντελώς συμμετρικές και από τις δύο πλευρές.

Τα πρώτα προϊόντα με το USB νέας γενιάς αναμένονται στην αγορά το 2016, ενώ η ανάπτυξή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κατά τα μέσα του 2014.

Στα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά του αποκαλούμενου USB Type-C θα περιλαμβάνονται μικρότερο μέγεθος (αντίστοιχο του micro-USB που συναντάται σε πολλά smartphones και tablets), υποστήριξη δυνατότητας κλιμακωτής φόρτισης (έχοντας έτσι τη δυνατότητα να φορτίσει ένα μεγάλο εύρος συσκευών), ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που θα αγγίζουν τα 10 Gbps και συμβατότητα με επιπλέον αναβαθμίσεις.

anastrepsimo-usb-neas-genias-usb-type-c

Αν και δεν θεωρείται ότι το USB Type-C θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στον χώρο των καταναλωτικών τεχνολογικών συσκευών, σίγουρα αναμένεται να είναι ευπρόσδεκτο, λόγω της διευκόλυνσης που συνεπάγεται ο «αναστρέψιμος» σχεδιασμός του για τον απλό χρήστη. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το USB νέας γενιάς δεν θα είναι συμβατό με τα υπάρχοντα USB ports.

Το Promoter Group, το οποίο καθορίζει τον σχεδιασμό του στάνταρ του USB, αποτελείται από εκπροσώπους της Intel, της ΗΡ, της Microsoft, της Renesas Electronics, της ST-Ericsson και της Texas Instruments.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS