ΑρχικήinetΗ Microsoft κατασκευάζει το σουτιέν που δίνει τέλος στην παχυσαρκία!

Η Microsoft κατασκευάζει το σουτιέν που δίνει τέλος στην παχυσαρκία!

food

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση στην παχυσαρκία είναι το στρες. Με άλλα λόγια, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση έντονου στρες συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού ακόμα και όταν δεν πεινάμε…

Προκειμένου να αποβάλουμε την κακή αυτή συνήθεια μηχανικοί και σχεδιαστές της Microsoft Research δημιούργησαν ένα νέο επαναστατικό σουτιέν το οποίο παρακολουθεί την ψυχική κατάσταση της γυναίκας που το φορά και τη βοηθά να σταματήσει την κατανάλωση φαγητού λόγω στρες.

bra

Το σουτιέν παρουσιάστηκε αρχικά στο συνέδριο Society for Affective Computing όπου και δοκιμάστηκε από μια σειρά εθελοντριών. Διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν τους παλμούς της καρδιάς, την αναπνοή, την αγωγιμότητα του δέρματος και την κίνηση, παράμετροι που συνδυαστικά συνθέτουν την ψυχολογική κατάσταση αυτής που το φορά. Από εκεί το έξυπνο σουτιέν ενημερώνει τη γυναίκα ότι είναι στρεσαρισμένη και ότι καλό θα είναι να σταματήσει το φαγητό.

Μοναδικό μειονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι ότι η μπαταρία κρατά μόλις τέσσερις ώρες, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν νέεοι τρόποι παρακολούθησης όλων των προαναφερθεισών παραμέτρων με λιγότερες απαιτήσεις σε ενέργεια.

 

Πηγή: techgear.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS