ΑρχικήinetΑσύλληπτο: Βρετανός πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ασύλληπτο: Βρετανός πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ

rubbish-with-money-in-it

Μια από τις πιο τραγικές ιστορίες αποκαλύφθηκε στην Ουαλία, αφού ο νεαρός Τζέιμς Χάουελς έχασε κυριολεκτικά έναν ολόκληρο θησαυρό μέσα από τα χέρια του. Για την ακρίβεια, όχι απλά τον έχασε αλλά τον πέταξε στα σκουπίδια. Οπως ισχυρίζεται ο 28χρονος Βρετανός, μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε πέταξε στα σκουπίδια ένα σκληρό δίσκο που περιείχε 7.500 bitcoins, τα οποία είναι εικονικά νομίσματα των οποίων η τωρινή αξία ξεπερνά τα χίλια δολάρια.

Ο Τζέιμς Χάουελς άρχισε να συλλέγει bitcoins από το 2009, όταν η αξία τους ήταν σχεδόν μηδαμινή. Ενα χρόνο αργότερα όμως ο υπολογιστής του χάλασε λόγω υπερθέρμανσης και έτσι όχι μόνο σταμάτησε να αγοράσει εικονικά νομίσματα, αλλά τοποθέτησε τον σκληρό του δίσκο σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο καιρό ξέχασε την ύπαρξή του.

Σε ένα ξεκαθάρισμα πραγμάτων που έκανε μέσα στο καλοκαίρι, ο Χάουελς αποφάσισε να πετάξει στα σκουπίδια το δίσκο του, αφού είχε ξεχάσει την ύπαρξη των bitcoins και δεν παρακολουθούσε τη τεράστια άνοδο της αξίας τους. Μόλις πληροφορήθηκε ωστόσο για τη τωρινή τους αξία, ο Βρετανός… έχασε τα λογικά του αφού συνειδητοποίησε ότι ουσιαστικά έχασε μέσα από τα χέρια του περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το χειρότερο για τον 28χρονο είναι ότι ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται ο «θησαυρός» του. Είναι σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας, όμως ο χώρος αυτός έχει διαστάσεις ποδοσφαιρικού γηπέδου και έτσι έιναι πολύ δύσκολο να τον ξαναβρεί.

«Όταν είδα πρώτη φορά την αξία των bitcoins, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται», εξήγησε μιλώντας στο BBC. «Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια» πρόσθεσε.

Πλέον, η μόνη ελπίδα του είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα. «Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις σε σημαντικές περιπτώσεις όπως η διάπραξη ενός εγκλήματος. Όμως για να γίνει αυτή η δουλειά χρειάζονται δεκαπέντε με είκοσι άτομα, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου…» κατέληξε ο παρ’ ολίγον εκατομμυριούχος.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS