ΑρχικήsecurityΣτοχευμένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε το δημόσιο ασύρματο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στοχευμένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε το δημόσιο ασύρματο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

European-Parliament-s-Public-Wi-Fi-Targeted-in-Cyberattack-Emails-Possibly-Hacked

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απενεργοποιήσει το δημόσιο Wi-Fi του μετά την στοχοποίηση των επικοινωνιών μεταξύ του δικτύου και των προσωπικών smartphones από hackers.

Σύμφωνα με δηλώσεις, κάποιοι προσωπικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να έχουν παραβιαστεί. Τα άτομα που επηρεάστηκαν έχουν κοινοποιηθεί και τους ζητήθηκε να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Οι ευρωβουλευτές έχουν εντολή να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία ITEC Service Desk του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να εγκαταστήσουν ψηφιακά πιστοποιητικά. Τα πιστοποιητικά θα τους επιτρέψουν να συνδεθούν στο ιδιωτικό δίκτυο Wi-Fi που παραμένει διαθέσιμο όσο διερευνάται το περιστατικό.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα θέσει σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση των επικοινωνιών. Εν τω μεταξύ, οι ευρωβουλευτές καλούνται να αλλάξουν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους κωδικούς πρόσβασης το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, τους έχουν εντολή να μην αποδέχονται συνδέσεις μέσω δημόσιων Wi-Fi του οργανισμού και να αποφύγουν τη σύνδεση με ανασφαλή δίκτυα Wi-Fi σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS