ΑρχικήinetΗ Microsoft στηρίζει την ελληνική οικονομία

Η Microsoft στηρίζει την ελληνική οικονομία

1153823Τη δέσμευση της εταιρίας Microsoft να συνεχίζει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Ντον Γκράνθαμ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, συμβάλλοντας, όπως τόνισε, στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση.

Ο κ. Γκράνθαμ εστίασε στο δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας και δεσμεύτηκε να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια τα οποία θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες, που θα λειτουργήσουν θετικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

image.ashxΚατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην έναρξη λειτουργίας του contact center στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με 350 θέσεις εργασίας στην παρούσα φάση, οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός, όπως τονίζουν, ότι η Microsoft δίνει ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά, τόσο μέσα από το ευρύ δίκτυο συνεργατών της που αριθμεί 1.900 ελληνικές εταιρείες, όσο και μέσα από έμπρακτες πρωτοβουλίες για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία που τελούνται μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας, που στηρίζει πάνω από 200 start ups και περισσότερους από 2.000 νέους επιστήμονες, με νέες τεχνολογίες και συμβουλές επιχειρηματικότητας.

 

Πηγή: zougla.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS