ΑρχικήSecurityΟι ειδικοί προβλέπουν μείωση του όγκου των προηγμένων malware και αύξηση των...

Οι ειδικοί προβλέπουν μείωση του όγκου των προηγμένων malware και αύξηση των επιθέσεων με στόχο την καταστροφή δεδομένων το 2014

Experts-Predict-a-Major-Data-Destruction-Attack-for-2014-401369-2

Καθώς το 2014 πλησιάζει, οι εταιρείες ασφάλειας έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τις προβλέψεις τους σχετικά με το επόμενο έτος.

Τις δικές τις εκτιμήσεις παρουσίασε και η εταιρεία ασφάλειας Websense, η οποία εξέδωσε έκθεση με τίτλο “2014: Security Predictions”.

“Κατά τη διάρκεια του 2013, η παράκαμψη των παραδοσιακών μεθόδων ασφάλειας μετατράπηκε σε μια μορφή τέχνης από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Websense, Charles Renert.

“Το 2014, οι κυβερνοεπιθέσεις αναμένεται να είναι ακόμα πιο πολύπλοκες και ποικίλες. Kαι ενώ ο γενικός όγκος των προηγμένων malware θα μειωθεί – προβλέπουμε ότι ο όγκος των στοχευμένων επιθέσεων και των περιστατικών καταστροφής δεδομένων θα αυξηθεί. Οι οργανισμοί θα πρέπει να αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους προστασίας, καθώς οι εισβολείς θα συνεχίζουν να αναζητούν νέους τρόπους για να παρακάμπτουν τις παραδοσιακές άμυνες”.

Η Websense προειδοποιεί επίσης για την πραγματοποίηση μιας σημαντικής επίθεσης με στόχο την καταστροφή δεδομένων, στην οποία το Ransomware αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο .

Το 2014, η Java θα παραμείνει εξαιρετικά αξιοποιήσιμη και εκμεταλλεύσιμη, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την ανεύρεση νέων υποψήφιων στόχων από κυβερνοεγκληματίες.

Η πλήρης έκθεση με τις προβλέψεις της Websense είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS