ΑρχικήsecurityFBI: Οι Anonymous έχουν παραβιάσει τα συστήματα του στρατού, του Υπουργείου Ενέργειας...

FBI: Οι Anonymous έχουν παραβιάσει τα συστήματα του στρατού, του Υπουργείου Ενέργειας και άλλων οργανισμών των ΗΠΑ

FBI-Anonymous-Hacked-Army-Department-of-Energy-and-Other-Agencies-Reuters

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το FBI νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτεται ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι Anonymous κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα πολλαπλών κυβερνητικών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Reuters αναφέρει ότι μεταξύ των στόχων περιλαμβάνονται το Υπουργείο Ενέργειας, ο στρατός, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, και άλλοι φορείς.

Οι χακτιβιστές φέρεται να έχουν υποκλέψει ευαίσθητες πληροφορίες μέσω των επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών στοιχείων, και στοιχείων σχετικά με εργολάβους και υπαλλήλους των οργανισμών.

Επιπλέον το FBI εξέδωσε συμβουλευτική ανακοίνωση προς τους διαχειριστές συστημάτων, ενημερώνοντάς τους σχετικά με τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθούν για τον αποτελεσματικό  και έγκαιρο εντοπισμό των παραβιάσεων.

Προφανώς, οι επιθέσεις hacking συνδέονται με την υπόθεση του Lauri Love, ενός 28χρονου βρετανού hacker, o οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο, κατηγορούμενος για παραβίαση των δικτύων υπολογιστών του αμερικανικού στρατού, της ΝASA, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της αρμόδιας υπηρεσίας για την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές προκάλεσαν οικονομικές απώλειες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS