ΑρχικήinetΑυτός είναι ο “χάκερ του Μαξίμου” και δεξί χέρι του Σαμαρά που...

Αυτός είναι ο “χάκερ του Μαξίμου” και δεξί χέρι του Σαμαρά που είχε την “λαμπρή” έμπνευση για το wi-fi!

nd_1

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο άνθρωπος που συμβούλεψε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να προσφέρει δωρεάν wi fi στους Έλληνες πολίτες; Ο λόγος για τον µηχανικό υπολογιστών ∆ηµήτρη Πτωχό, γνωστό στους νεοδηµοκρατικούς κύκλους ως «χάκερ του Μαξίµου» ή πιο επίσηµα ως επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασµού του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία του στο εν λόγω πρόσωπο αλλά ούτε και την απεριόριστη εκτίμηση του για τις ικανότητες του, όπως γράφουν τα Παραπολιτικά.

Ο 35χρονος άνδρας κατάγεται από τη Μεσσηνία, ενώ πάντα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές µάχες που έδωσε ο σηµερινός ένοικος του Μεγάρου Μαξίµου από το 2009 και µετά. Παράλληλα είχε αναλάβει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του πρωθυπουργικού στρατηγείου με το µεγαλύτερο επίτευγµά του να είναι αναµφισβήτητα η άρτια οργανωµένη από τεχνικής άποψης σύσταση της πολυσυζητηµένης «Οµάδας Αλήθειας» της Ν.∆.

 Το δωρεάν WiFi

Ο 35χρονος Μεσσήνιος ήταν ο «ιθύνων νους», που εκπόνησε και ήδη ξεκίνησε σταδιακά µε τη βοήθεια των συνεργατών του (και κυρίως του επίσης προερχόµενου από την ΟΝΝΕ∆ Γιώργου Λίταινα) την υλοποίηση ενός πολυδιάστατου σχεδίου, το οποίο προβλέπει κατά βάση την ανάπτυξη και επέκταση των σηµείων δωρεάν ασύρµατης πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο, καθώς και την εγκατάσταση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε σχολεία, νοσοκοµεία, πανεπιστήµια και λεωφορεία.

Στην πρώτη περίπτωση, βασική πηγή χρηµατοδότησης είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν εκταµιευθεί για το έργο «Ανάπτυξη δηµόσιων σηµείων ασύρµατης ευρυζωνικής πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο», το οποίο είχε εκπέσει στο παρελθόν.

 

Πηγή: makeleio.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS