ΑρχικήsecurityΠάνω από το 50% των χρηστών Android δε χρησιμοποιούν πρόγραμμα ασφαλείας

Πάνω από το 50% των χρηστών Android δε χρησιμοποιούν πρόγραμμα ασφαλείας

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2013, πάνω από το 50% των κατόχων Android smartphones και tablets στην Ευρώπη, δε χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας για την προστασία των συσκευών τους.

Το Android αποτελεί εδώ και καιρό την πιο δημοφιλή πλατφόρμα για τους απλούς χρήστες αλλά και τους ψηφιακούς εγκληματίες, που χρησιμοποιούν malware για να κλέψουν τα πολύτιμα στοιχεία των πρώτων.

Μόνο το 43% των κατόχων smartphone και το 46% των κατόχων tablet που συμμετείχαν στην έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab, δήλωσαν ότι έχουν εγκαταστήσει μια λύση ασφάλειας στις συσκευές τους, την οποία και χρησιμοποιούν.

Σε άλλους ερωτηθέντες αρκεί να βασίζονται στις περιορισμένες δυνατότητες ασφάλειας που βρίσκονται ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα των συσκευών τους ή να εμπιστεύονται το ένστικτό τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία cloud της Kaspersky Lab, Kaspersky Security Network, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για επείγουσες ψηφιακές απειλές, το 99% των σημερινών δειγμάτων malware που στοχεύουν φορητές συσκευές έχουν αναπτυχθεί για την πλατφόρμα Android.

Και αυτή η απειλή αυξάνεται: Οι ειδικοί της Kaspersky Lab εντοπίσαν 35.000 κακόβουλα δείγματα συνολικά για το 2012, ενώ μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 τα δείγματα ξεπερνούσαν τα 47.000.

Ένα κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να κάνει ένα smartphone να στείλει γραπτά μηνύματα σε αριθμούς με υψηλές χρεώσεις και με τον τρόπο αυτό να κλέβει χρήματα από τον λογαριασμό του χρήστη.

Μπορεί επίσης να μετατρέψει το smartphone σε συσκευή – κατάσκοπο, δίνοντας στους απατεώνες πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη της συσκευής, συμπεριλαμβανομένων όλων των κλήσεων, της αλληλογραφίας, των κωδικών πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα, των λογαριασμών e-pay, κλπ.

H Kaspersky Lab έχει αναπτύξει το Kaspersky Internet Security for Android, μια προηγμένη λύση που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής για την ανίχνευση ψηφιακών απειλών.

Επιπλέον, το προϊόν της Kaspersky Lab περιλαμβάνει ένα σύνολο έξυπνων μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν προληπτικά ακόμη και τις τελευταίες άγνωστες απειλές μέσα από την παρακολούθηση της συμπεριφοράς τους.

Η δωρεάν έκδοση περιέχει τις βασικές λειτουργίες antivirus (user-activated scanning) και όλες τις λειτουργίες διαχείρισης απομακρυσμένων συσκευών.

Χρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο σύστημα αγοράς in-app, οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίστουν στο Premium επίπεδο, το οποίο, εκτός από την ελεύθερη λειτουργία, παρέχει προηγμένους μηχανισμούς antivirus, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και η αυτόματη σάρωση της κάθε εφαρμογής που κατεβάζει ο χρήστης, η προστασία σε πραγματικό χρόνο από τις αναδυόμενες απειλές και η προστασία στο διαδίκτυο για την καταπολέμηση επιθέσεων phishing.

Το Kaspersky Internet Security for Android είναι διαθέσιμο ξεχωριστά στην επίσημη ιστοσελίδα της Kaspersky Lab, καθώς επίσης και στα Android Apps στο Google Play.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται στο Kaspersky Internet Security – Multi-Device, μια λύση για την προστασία πολλών συσκευών, που λειτουργούν σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS